Koirakoulu Soulmate

Koirakoulu SoulMate toimii Etelä-Pohjanmaan alueella (Kauhava, Lapua, Seinäjoki ja lähikunnat). Koulutukseen voi varata myös päiväkoulutuksen jos haluaa tulla kauempaa.

Olen virallisen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, biologi/filosofian tohtori sekä huskysafariyrittäjä. Päätyöni on huskysafariopas, talvella olemme koirieni kanssa Lapissa. Kotonani on tällä hetkellä 60 huskyn lauma eli koiran käyttäytyminen, kouluttaminen sekä työkoirien ohjaaminen/treenaaminen ovat minulle jokapäiväistä työtä.

Koulutus keskittyy ongelmakoirakoulutukseen, eri koiraurheilulajien valmennukseen sekä jokaisen kotikoiran perus kursseihin.

Ongelmakoirakoulutus yksilöohjauksena:
Eroahdistus, hihnassa vetäminen, ohitusongelmat, liikkuvien kohteiden saalistaminen, koira joka puree vieraita/omaa ohjaajaa/perheen lasta, koiralauman ongelmat, stressikäytös tarhassa, koira vastustaa hoitotoimenpiteitä, pelkotilat, koiralaumat

Lajivalmennus kilpa- ja harrastuskoirille
Jälki, haku, tottis, verijälki, viretilan säätely, koiran oikeanlainen leikittäminen yms.

Ryhmäkurssit & Luennot
Pentukurssit, nenänkäyttö, koiran aktivointi, koiran fysiikan kehittäminen jne.

Eläinten ammattikouluttaja

Olen suorittanut virallisen eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. Yksi merkittävimmistä minua ohjanneista koira-alan ammattilaisista  on ollut pitkän uran virkakoirakouluttajana ja luonnetestituomarina toiminut Jari Keinänen. Olen työskennellyt koulutusurani aikana useissa suurissa koirakenneleissä ja sitä kautta olen saanut erityiset valmiudet nimenomaan työkoirien ja koiralaumojen ja vähän vaikeampienkin haasteiden ratkaisemiseen. Minulla on erityisosaamista hyvin arkojen ja agressiivistenkin koirien käsittelystä, koirista jotka ovat purreet omaa ohjaajaa, vierasta ihmistä tai perheen omaa lasta, koirista jotka pyrkivät hallitsemaan ympäristöään sekä pelkotiloista kärsivistä yksilöistä.

Ammattiin valmistava koulutus sisälsi myös oman projektikoiran (työlinjainen saksanpaimenkoira) kouluttamisen pennusta kohti virkakoiratehtäviä. Lisäksi oma harrastus- ja kilpatoimintani palveluskoirien ja käyttöhuskyjen parissa on antanut minulle vuosien varrella eväitä kouluttaa isokokoisia, voimakasviettisiä ja aktiivisia koiria/koiralaumoja ja siksi otan mielelläni vastaan myös vähän haastavempiakin koulutusaiheita.

Yhteystiedot:

Satumarja Stenman
Ammattitutkinnon suorittanut
eläintenkouluttaja

Facebook

koirakoulusoulmate@gmail.com