Whites shepherds – litters

I-LITTER 2016
(4 males + 3 females)

Koiranet

BORN TO WIN WHITE OODI ♥ IRON DE L’ESPRIT DU SUD

(Kaikki lyhytkarvaisia)

SOUL’N MATE ILLUSIA ”Akka” sijoituksessa, asuu Laihialla
Akka treenailee toko ja PK-lajeja
Rally-toko: RTK1, AVO HYV
TOKO ALO1
BH Hyväksytty
Näyttelyt: ERI, SERT
SOUL’N MATE IRONIC ”Valo” Asuu Vaasassa.
Harrastaa tokoa.
SOUL’N MATE INCA ”Inca” asuu Lahdessa
HD A/A ED1/1 LTV0 VA0 OCD 0
Rally-toko: ALO HYV
Inca treenaa rally-toko, TOKO, jälkeä ja canicrossia
Näyttelyt:
SOUL’N MATE ILO ”Lilo” jäi kotiin
Välikuvattu terveesi (lonkat, kyynäret, selkä, olat)
Lilo harrastaa rally-tokoa, PK-viestiä sekä vetää valjakossa
Näyttelyt: EH
SOUL’N MATE IRON ”Iron” Asuu Ranualla
Iron on kotikoira husky-yrittäjäperheessä, vetää huskyjen kanssa rekeä
Näyttelyt: EH
SOUL’N MATE ICE AGE ”Argos” Asuu Vantaalla perhekoirana
Kivesvika
SOUL’N MATE INDIE ”Koda” Asuu Savonlinnassa
Välikuvattu terveeksi (lonkat, kyynäret, selkä, olat, polvet0/0)
Silmät terveet
Koda harrastaa hakua, FH-jälkeä, tottista
Näyttelyt: ERI, ROP, SERT

Photos of I-litter:

HK2, FH1, TK1, BH, AD, REKÄ-YLE1 BORN TO WIN WHITE OODI

C.I.B, IPO3, BH IRON DE L’ESPRIT DU SUD

Tämä pentue oli pitkäaikainen haaveeni harrastuskoiraksi soveltuvasta valkoisestapaimenkoirasta. Pentueessa on painotettu ensisijaisesti luonnepuolta, ei pelkästään harrastusominaisuuksien pohjalta vaan myös sitä että sama koira olisi arjessa helppo perhekoira. Narttuni ominaisuudet ovat minut vakuuttaneet jo kauan kauan sitten mutta toivomani tyyppinen uros löytyi vasta pitkän etsinnän jälkeen Tsekeistä.

Yhdistelmään on tarkoituksella haettu aktiivisuutta, voimakasta saalisviettiä sekä harrastuksia tukevaa luonnetta (hyvä toimintakyky, hyvät hermot jne). Yksi selkeä erityiskriteeri yhdistelmälle oli vanhempien kevyt/pieni koko, jonka ansiosta koirat ovat fysiikalta ketteriä ja nopeita sekä kestävät pitkään fyysistä rasitusta. Rakenne ja hyvä liike ovat mielestäni harrastuskoiralle erittäin tärkeä ominaisuus.

Molemmat vanhemmat ovat hyvin avoimia, ”rakastavat kaikkia” ja sen onkin tärkein jalostuskriteerini luonteen osalta. Koska jokaikinen koira on minusta aina ensisijaisesti perheen koira. Koirat ovat helppoja ja rauhallisia arjessa, eikä niillä ole mitään ongelmakäytöstä arjessa tai aggressiota toisia koiria kohtaan. Uroksen kanssa testasin toimintakykyä täynnä olevassa Prahan keskustassa eikä sillä ollut erityisiä ongelmia metrossa, portaissa, erikoisilla alustoilla kuten liukuportaissa.

Silloin kun treenataan, molemmat koirat tekevät kaiken täysillä. Silloin kuin ei treenata, koirat lepäävät. Kumpikaan ei vilkkaudestaan ja aktiivisuudestaan huolimatta arjessa piippaa, hauku, ramppaa tai tuhoa paikkoja, koska hermorakenne on kunnossa. Uros on erittäin iloinen, saalisviettinen ja aktiivinen koira joka haluaa jatkuvasti touhuta ja leikkiä. Suojelukokeeseen Iron on koulutettu saalisvietin kautta. Olen nähnyt uroksen livenä treeneissä ja sen vietikkyys ja halu tehdä on todella ainutlaatuista tässä rodussa. Uros on tottiksessa erittäin aktiivinen ja sillä on hyvin voimakas saalisvietti minkä ansiosta koiran viettikestävyys tottiksessa on erinomainen. Uros on myös erittäin ahne ruoalle joten sitä voi kouluttaa sekä ruoan että saalisvietin kautta. Uros on miellyttämishaluinen ja helppo koira käsitelllä arjessa, koira on enemmän pehmeä kuin kova mutta ei liian pehmeä.

Oletusarvo tästä yhdistelmästä on koira joka on iloinen touhuaja, kohtalaisen helposti hallittavissa (hieman pehmeä), miellyttämishaluinen ja erittäin avoin. Fyysisesti odotan nopeita ja ketteriä, pieni/keskikokoisia väsymättömiä, ikiliikkujia joilla on hyvä liike.