Puppies

PENTUSUUNNITELMIA

KESÄ/SUMMER 2021 

BH, TK1 SOUL’N MATE JEWEL

3 year old
59 cm 26 kg
HD B/B ED 0/0 LTV0 SP0
Eyes (tulossa)
mdr1 +/+ DM N/N
MH luonnekuvattu
LTE tulossa kevät 2021

Working results: BH, TK1, rallytoko alo
Show results: EH (VG)
 
Kilpailee PK haku, toko, rallytoko. Päälaji haku jossa tavoite voittajaluokka ja PK SM-kisat

ERÖVRARENS COLOR HIM FATHER

7 year old, ulkomainen uros (Ruotsi)
cm, kg
HD B/B ED 0/0 
Eyes – (tulossa)
MDRI +/+ or +/-  DM N/N
MH luonnekuvattu, laukausvarma

Working results: BH, obedience novice class, tracking first class
Show results: 
 
Koira asunut kotikoirana 6-vuotiaaksi asti, siksi ei paljoa näyttely- ja harrastustuloksia, nykyinen omistaja Linda Johansson kennel Erövrarens Ruotsi. Linda kilpaillut koiralla nyt hyväksytty metsäjälki alokasluokka ja toko alokasluokka (TK1) Ruotsissa.

Samantyylinen yhdistelmä kuin edellinenkin joskin uroksen sukutaulu täysin eri sukuinen. Ulkosiitos eli ei yhtään samoja koiria sukutulussa. Kevytrakenteisia, ketteriä koiria etenkin narttu fysiikalta aivan äärettömän nopea koira maastoissa ja tykkää myös todella paljon vetolajeista. 

Narttu on vähän jäljessä treeniaikatauluista koska sen kanssa meni ensimmäinen vuosi täysin hukkaan kotikoirana. Päätin ostaa koiran takaisin ja nyt Huippu on vihdoin koira jollainen sen olisi kuulunut olla alusta lähtien eli äärimmäisen lahjakas ja vietkäs harrastuskoira. Sillä on paljon potentiaalia pitkällekin aina valioksi asti, rakentelen koiraa rauhassa. Huippu on haastava koira koska sillä on niin paljon energiaa, onneksi se saa meillä tehdä vetotreenejä huskyjen kanssa ja muutenkin toteuttaa itseää vapaana juosten. Huippu on todella sosiaalinen ja helppo koira muuten, voimakas saalisvietti, palkkautuu pallolla, vilkas, erittäin miellyttämishaluinen mikä tekee kouluttaisesta paljon helpompaa. Laukausvarma. Täysin terve koira myös kaikki sisarukset täysin terveitä.

Uros asuu Ruotsissa ja tapasin sen kesällä 2020 kun se oli palautunut kasvattajalle kennel Erövrarensiin. Sama syy kuin Huipulla että liian energinen koira kotikoiraksi vauva-arjen perheeseen. Linda on treenaillut urosta vuoden verran ja siinä on kivasti potkua kaikenlaiseen. Harmi vaan kun koiralla tulee ikä vastaan niin suurimmat koehaaveet varmasti jää toteuttamatta. Uros on hyvin sosiaalinen, äänivarma perus kiva koira. Sen suku on terve ja sisaruksien luustokuvaustulokset vakuuttavat.

Uroksen sukutaulu kiinnostaa myös sen äiti on Itävallasta ja on melko lailla kopio minun Oodille kaikilta ominaisuuksilta joten tämän pentueen tarkoitus on yrittää saada lisää Oodin tyyppisiä koiria, aika näyttää mitä periyttävät. Harrastusominaisuuksiltaan tämä on yhtä hyvä pentue kuin yllä oleva Jasna x Jara, voi olla että Otto on vähän pehmeämpi uros kuin Jara.

En vielä tiedä tarkkaa toteutusaikaa tälle pentueelle, riippuu miten saan kisattua nartun kanssa ja miten maltan jättää sen äitiyslomalle.

Kennel Soul’n Mate
Satumarja Stenman,
Ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja

Kasvatan harrastuskoiriksi soveltuvia erittäin aktiivisia, taistelutahtoisia mutta silti arjessa helppoja valkoisiapaimenkoiria. Kasvatustyöni tärkein ominaisuus on koiran luonne, haluan koirien olevan ehdottomasti avoimia ja hyvähermoisia sekä äänivarmoja. Tasapainoinen luonne on kaiken perusta jotta koiran kanssa on helppo olla myös arjessa. Mikä tarkoittaa sitä että vaikka koira on harrastuksissa aktiivinen, se ei kotona läähätä, piippaa, ramppaa tai ole ylivilkas vaan rauhoittuu aloilleen aina kun ei tehdä mitään. 

Toinen tärkeä jalostustavoite on hyvä lihaksisto ja liike, ketteryys ja riittävän kevyt koko jotta koira jaksaa aktiivisenkin harrastamisen. Kasvatan pääasiassa lyhyemmällä karvanlaadulla olevia koiria.

Meidän pennut sopivat harrastuskoiriksi sekä liikunnallisille ihmisille retki- ja seurakavereiksi.

Pennuista kerron mielelläni lisätietoa:
email: satumarja.stenman@gmail.com
+35844 3057701