Puppies

Kennel Soul’n Mate
Satumarja Stenman,
Ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja & huskysafariyrittäjä

Kasvatan harrastuskoiriksi soveltuvia valkoisiapaimenkoiria. Kasvatustyöni tärkein ominaisuus on koiran luonne, haluan koirien olevan ehdottomasti avoimia ja hyvähermoisia sekä äänivarmoja. Tasapainoinen luonne on kaiken perusta jotta koiran kanssa on helppo olla myös arjessa. Mikä tarkoittaa sitä että vaikka koira on harrastuksissa aktiivinen, se ei kotona läähätä, piippaa, ramppaa tai ole ylivilkas vaan rauhoittuu aloilleen aina kun ei tehdä mitään. 

Toinen tärkeä jalostustavoite on hyvä lihaksisto ja liike, ketteryys ja riittävän kevyt koko jotta koira jaksaa aktiivisenkin harrastamisen. Kasvatan pääasiassa lyhyemmällä karvanlaadulla olevia koiria.

Meidän pennut sopivat harrastuskoiriksi sekä liikunnallisille ihmisille retki- ja seurakavereiksi.

Pennuista kerron mielelläni lisätietoa:
email: satumarja.stenman@gmail.com
+35844 3057701

SEURAAVA PENTUE 2019

JK3, BH, RTK4 Soul’n mate Illusia

”Akka”, sijoituksessa Mia Thelillä Laihialla
2-vuotias (2 year old)
HD A/A ED 0/0, LTV0, no spondylosis
Eyes free (mRD ei vaikuta jalostuskäyttöön)
MDRI +/+

MH luonnekuvaus suoritettu 2018
LTE kesä 2019

Working results:
JK3 (tracking class 3)
BH
Toko VOI1 (obedience class 2)
Rallytoko MES RTK4 (rally obedience highest class)

Show results: ERI, SERT (excellent)

IPO1, BH Muraco La Blankpapilio

Ulkomainen uros (Slovakia)
6 year old male (born 1.6.2012)

HD A/A, ED 0/0
Eyes free
MDRI+/+, DM N/N
64cm (keskikokoinen uros)

Work: IPO1, BH
Show: Junior Champion, 2x CAC, 2x r.CACIB

Olen suunnitellut pentuetta nuorelle sijoitusnartulleni Akalle, pentue toteutetaan todennäköisesti keväällä 2019 mikäli se sopii Akan omistajalle Mialle ja juoksut tulevat sopivaan kohtaan kilpailukautta sillä Mia haluaa treenata ja touhuta Akan kanssa kesäisin. Pentue on tarkoituksella tehty linjasiitos Oodin isään IPO3, FH1 Gringo of White Finess, joka on erittäin vakaa ja avoin valkoinenpaimenkoira eli yritän hakea pentueeseen niitä parhaita puolia mitä näen omassa Oodissani (hyvähermoisuus, avoimuus, tasapainoinen ei terävä koira).

Akka on erittäin helppo koira se on Mialla usein irti auton takaluukussa kisapaikoilla eikä se välitä mitään muista koirista tai ihmisistä. Se on erittäin avoin, hyppii kaikkien ihmisten syliin. Ei terävyyttä eikä aggressiota, ei juurikaan vahdi tai puolusta ainakaan vielä näin nuorella iällä. Melko vilkas koira mutta sisällä aina tosi rauhallinen. MH luonnetestattu, erinomainen saalisvietti ja leikkii hyvin kaikkien kanssa. Täysin laukaus-ja äänivarma. Hieman pehmeä, erittäin ahne syömään, koulutettavuus hyvä.

Akalle valitsin erittäin tasapainoisen uroksen joka on hieman kovempi kuin I-pentue keskimäärin on. Olen käynyt jo aikaisemmin Slovakiassa yhden viikon tutustumassa tähän urokseen ja olen odottanut jotta saisin nartun joka sopii tälle urokselle. Uros on erittäin avoin, sillä ei ole lainkaan terävyyttä, se päästää kaikki ihmiset kotiinsa häntä heiluen. Suojelussa sille on koulutettu aggressiota mutta arjessa tätä ominaisuutta ei ole. Uros ei ole niin vilkas, on joko kohtalaisen vilkas tai vilkas eli pitäisi tulla ihan normaaleja koiria tästä yhdistelmästä tämä uros ei ole niin vilkas kuin meidän J-pentueen isä Crezto oli. Yksi syy uroksen valintaan on myös se että Akka on suht kevyt koira, Aki on keskikokoinen uros eli yhdistettynä Akkaan pitäisi tulla mielummin kevyitä ja keskikokoisia kuin raskaita koiria.

Yhdistelmästä saattaa tulla myös pitkäkarvaisia pentuja sillä molempien koirien suvussa on pitkäkarvaisuutta. En tiedä kantaako Akka pitkäkarvaisuuden geeniä (Akan isä Iron on pitkäkarvainen)

Mikäli ulkomaille matkustaminen ei onnistu jostain syystä niin saatan vielä vaihtaa urosta. Tämä kuitenkin on ykkösvaihtoehto Akalle.

2019/2020
(jos Oodi on vielä 8-vuotiaana pennutuskunnossa)

Born To Win White Oodi

HD C/C ED 0/0, LTV1, SP0
Silmät ok (mRD ei vaikuta jalostuskäyttöön)
mdr1 +/+ DM N/N

MH-luonnekuvaus suoritettu
LTE 189, +++

Working results:
HK3, JK3, EK3, VK1, FH1, TK1, RTK1, REKÄ-YLE1, TOKO VOI1
Palveluskoirakokeet: haku, jälki, etsintäkoe, viesti, erikoisjälki
Toko VOI1,
Rallytoko ALO
Pelastuskoira raunioetsintäkoe A
Rekikoirien veto käyttökoe

Show results: ERI (Excellent)

Kennel Soul’n Mate
Satumarja Stenman,
Ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja & huskysafariopas

Pennuista kerron mielelläni lisätietoa:
email: satumarja@soulmatehuskies.com
+35844 3057701