Puppies

PENTUSUUNNITELMIA

KEVÄT/SPRING 2021 
ASTUTETTU HELMIKUUSSA

BH, TK1 SOUL’N MATE JEWEL

3 year old
59 cm 26 kg
HD B/B ED 0/0 LTV0 SP0
Eyes OK
mdr1 +/+ DM N/N
MH luonnekuvaus tulossa kesä 2021
LTE tulossa syksy 2021

Working results: BH, TK1, rallytoko alo
Show results: EH (VG)
 
Kilpailee PK haku, toko, rallytoko. 

ERÖVRARENS COLOR HIM FATHER

7 year old, ulkomainen uros (Ruotsi)
63cm, 34kg
HD B/B ED 0/0 
Eyes – 
MDRI +/+ DM N/N
MH luonnekuvattu, laukausvarma

Working results: BH, obedience novice class, tracking first class
Show results: 
 
Koira asunut kotikoirana 6-vuotiaaksi asti, siksi ei paljoa näyttely- ja harrastustuloksia, nykyinen omistaja Linda Johansson kennel Erövrarens Ruotsi. Linda kilpaillut koiralla nyt hyväksytty metsäjälki alokasluokka ja toko alokasluokka (TK1) Ruotsissa.

Harrastusominaisuuksilta erinomainen yhdistelmä. Ulkosiitos eli ei yhtään samoja koiria sukutulussa. Kevytrakenteisia, ketteriä koiria etenkin narttu fysiikalta aivan äärettömän nopea koira maastoissa ja tykkää myös todella paljon vetolajeista. 

Narttu on minun oma kisakoira mutta on vähän jäljessä treeniaikatauluista koska sen kanssa meni ensimmäinen vuosi täysin hukkaan myytyäni sen kotikoiraksi vääränlaisille ihmisille. Päätin ostaa koiran takaisin ja nyt Huippu on vihdoin koira jollainen sen olisi kuulunut olla alusta lähtien eli äärimmäisen lahjakas ja vietkäs harrastuskoira. Sillä on paljon potentiaalia pitkällekin aina valioksi asti, rakentelen koiraa rauhassa. Huippu on haastava koira koska sillä on niin paljon energiaa, onneksi se saa meillä tehdä vetotreenejä huskyjen kanssa ja muutenkin toteuttaa itseää vapaana juosten. Huippu on todella sosiaalinen ja tottelevainen koira, voimakas saalisvietti, palkkautuu pallolla, vilkas, erittäin miellyttämishaluinen ja sillä on loputon draivi tekemiseen mistä syystä etenkin tottis on sillä näyttävää ja nopeaa. Laukausvarma. Täysin terve koira myös kaikki sisarukset täysin terveitä.

Uros asuu Ruotsissa ja tapasin sen kesällä 2020 kun se oli palautunut kasvattajalle kennel Erövrarensiin. Sama syy kuin Huipulla että liian energinen koira kotikoiraksi. Linda on treenaillut urosta vuoden verran ja siinä on kivasti potkua kaikenlaiseen. Uros on suorittanut Ruotsissa BH ja jälki alokasluokan. Uros on hyvin sosiaalinen, äänivarma perus kiva koira, hieman pehmeä. Sen suku on terve ja sisaruksien luustokuvaustulokset hyvät. Uroksen sukutaulu kiinnostaa myös sen äiti on Itävallasta ja on melko lailla kopio minun Oodille kaikilta ominaisuuksilta.

Harrastusominaisuuksiltaan tämä on yhtä hyvä pentue kuin alkuvuodesta syntynyt M-pentue siskosta Soul’n mate Jyasna. Huomioitava vanhempien energisyys jonka takia tuskin tulen myymään näistä yhtäkään pelkäksi kotikoiraksi vaan odotan pentueelle harrastus- ja kilpailuista kiinnostuneita ostajia tai vähintäänkin hyvin paljon luonnossa liikkuvia omistajia.

Kennel Soul’n Mate
Satumarja Stenman,
Ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja

Kasvatan harrastuskoiriksi soveltuvia erittäin aktiivisia, taistelutahtoisia mutta silti arjessa helppoja valkoisiapaimenkoiria. Kasvatustyöni tärkein ominaisuus on koiran luonne, haluan koirien olevan ehdottomasti avoimia ja hyvähermoisia sekä äänivarmoja. Tasapainoinen luonne on kaiken perusta jotta koiran kanssa on helppo olla myös arjessa. Mikä tarkoittaa sitä että vaikka koira on harrastuksissa aktiivinen, se ei kotona läähätä, piippaa, ramppaa tai ole ylivilkas vaan rauhoittuu aloilleen aina kun ei tehdä mitään. 

Toinen tärkeä jalostustavoite on hyvä lihaksisto ja liike, ketteryys ja riittävän kevyt koko jotta koira jaksaa aktiivisenkin harrastamisen. Kasvatan pääasiassa lyhyemmällä karvanlaadulla olevia koiria.

Meidän pennut sopivat harrastuskoiriksi sekä liikunnallisille ihmisille retki- ja seurakavereiksi.

Pennuista kerron mielelläni lisätietoa:
email: satumarja.stenman@gmail.com
+35844 3057701