Puppies

PENTUSUUNNITELMIA

Tulossa kaksi harrastuskoira pentuetta, sen jälkeen meidän kennelissä tulee pitkä tauko pennuista

 

WINTER 2020

 

BH SOUL’N MATE JYASNA

2 year old
58 cm 28 kg
HD A/A ED 0/0 LTV1 SP0 VA0
Eyes ok
mdr1 +/+ DM N/N
MH luonnekuvattu MH video
LTE tulossa

Working results: BH, TOKO ALO
Show results: EH (VG)
 
Kilpailee PK haku, metsäjälki ja IFH-jälki

HK1, JK1, IFH1, BH, AD JARA Z VESELE RODINY

2,5 year old
62cm, 34kg
HD B/B ED 0/0 LTV0 SP0 VA0
Eyes mRD (suitable for breeding)
MDRI +/+ DM N/N
MH character test MH video
LTE 172 +++ (gun shot safe) LTE video

Working results: HK1 (search class 1), JK1 (tracking class 1), IFH1, BH, AD
Show results: JUN ERI, SERT, ROP (junior class excellent), AVO ERI
 
Kilpailee PK-haku, metsäjälki, erikoisjälki, IGP, pelastuskoira

Tämä yhdistelmä on suunniteltu harrastuskoiraominaisuuksiltaan aika lailla maksimiin mitä tällä rodulla on tarjota tällä hetkellä. Olen yhdistänyt tässä sekä yksilöinä että sukutauluna Euroopan viime vuosina parhaiten menestyneitä harrastuskoiria. Pentue on myös sosialisilta ominaisuuksiltaan yhdistelmä äärimmäisen avoimista ja toimintakykyisistä koirista. Linjasiitos (ss% 4,9) koiraan IPO3, FH1 Gringo of White Finess joka on minun Oodin isä.

Narttu on Henna Nymanin koira hän kilpailee useassa eri lajissa. Tämä koira on viettiomianisuuksiltaan parhaita valkoisiapaimenkoiria mitä olen koskaan nähnyt, vähintään emänsä Oodin tasoinen ellei jopa parempi. Narttu on vilkas, erittäin saalisviettinen, taistelutahto suuri, erittäin ahne ruoalle. Koira on sosiaalinen ja tykkää myös hoivata lauman pentuja, välinpitämätön muita koiria kohtaan, jonkin verran riistaviettinen.  Sillä on erinomaiset hermot, kuten äidillään Oodilla. Narttu on hieman pehmeä mutta vietin noustua kova ja vaatii siksi tiukkaa hallintaa, erittäin motivoitunut ja aktiivinen ohjaajaa kohtaan. Huomioitava että nartulla on terävyyttä ja dominanssia minkä takia koira ei ole kaikista helpoin ohjata. Täysin äänivarma.

Uros asuu minulla kotona ja on tällä hetkellä ykkös harrastuskaverini. Uros on tuontikoira Tsekeistä ja sen suvussa on useampi suojelun voittajaluokassa kilpaillut koira. Uros on yksi varmin ja sosiaalisin valkoinenpaimnekoira jota olen tavannut, se on aivan uskomatoman hieno ja helppo koira arjessa ja ottaa ihmiset avosylin vastaan! Uroksella ei ole terävyyttä ja se harvoin käyttää aggressiota vaikka suojelua harrastaakin lajinaan. Halusin valita oman urokseni Jasnalle koska haluan kompensoida nartun terävyyttä todella varmalla uroksella jonka tunnen ja tiedän kuin omat taskuni. Uros on hyvin motivoitavissa koulutukseen ruoalla ja taistelutahdolla. Sillä voisi olla vielä kovempi saalisvietti mutta tätä on nartulla kahden koiran edestä. Uros on keskiverto hermoinen, vilkas mutta ei liian vilkas, hieman pehmeä mutta mielummin pehmeän ja kovan rajalla, äänivarma.

Pentueesta tulee todennäköisesti melko pienikokoisia koiria sillä uros ja sen koko suku on pieniä. Jasnakaan ei ole iso. Molemmat vanhemmat ovat terveitä ja nartun koko sisarussarja on täysin terve kaikilta ominaisuuksiltaan. Pentueen isä, sisko ja isoäiti tavattavissa kasvattajan kotona.

SUMMER 2021

 

BH, TK1 SOUL’N MATE JEWEL

3 year old
59 cm 26 kg
HD B/B ED 0/0 LTV0 SP0
Eyes (tulossa)
mdr1 +/+ DM N/N
MH luonnekuvattu
LTE tulossa kevät 2021

Working results: BH, TK1, rallytoko alo
Show results: EH (VG)
 
Kilpailee PK haku, toko, rallytoko. Päälaji haku jossa tavoite voittajaluokka ja PK SM-kisat

ERÖVRARENS COLOR HIM FATHER

7 year old
cm, kg
HD B/B ED 0/0 
Eyes – (tulossa)
MDRI +/+ or +/-  DM N/N
MH luonnekuvattu, laukausvarma

Working results:
Show results: 
 
Koira asunut kotikoirana 6-vuotiaaksi asti, siksi ei näyttely- ja harrastustuloksia, nykyinen omistaja Linda Johansson kennel Erövrarens Ruotsi.

Samantyylinen yhdistelmä kuin edellinenkin joskin uroksen sukutaulu täysin eri sukuinen. Ulkosiitos eli ei yhtään samoja koiria sukutulussa. Kevytrakenteisia, ketteriä koiria etenkin narttu fysiikalta aivan äärettömän nopea koira maastoissa ja tykkää myös todella paljon vetolajeista. 

Narttu on vähän jäljessä treeniaikatauluista koska sen kanssa meni ensimmäinen vuosi täysin hukkaan kotikoirana. Päätin ostaa koiran takaisin ja nyt Huippu on vihdoin koira jollainen sen olisi kuulunut olla alusta lähtien eli äärimmäisen lahjakas ja vietkäs harrastuskoira. Sillä on paljon potentiaalia pitkällekin aina valioksi asti, rakentelen koiraa rauhassa. Huippu on haastava koira koska sillä on niin paljon energiaa, onneksi se saa meillä tehdä vetotreenejä huskyjen kanssa ja muutenkin toteuttaa itseää vapaana juosten. Huippu on todella sosiaalinen ja helppo koira muuten, voimakas saalisvietti, palkkautuu pallolla, vilkas, erittäin miellyttämishaluinen mikä tekee kouluttaisesta paljon helpompaa. Laukausvarma. Täysin terve koira myös kaikki sisarukset täysin terveitä.

Uros asuu Ruotsissa ja tapasin sen kesällä 2020 kun se oli palautunut kasvattajalle kennel Erövrarensiin. Sama syy kuin Huipulla että liian energinen koira kotikoiraksi vauva-arjen perheeseen. Linda on treenaillut urosta vuoden verran ja siinä on kivasti potkua kaikenlaiseen. Harmi vaan kun koiralla tulee ikä vastaan niin suurimmat koehaaveet varmasti jää toteuttamatta. Uros on hyvin sosiaalinen, äänivarma perus kiva koira. Sen suku on terve ja sisaruksien luustokuvaustulokset vakuuttavat.

Uroksen sukutaulu kiinnostaa myös sen äiti on Itävallasta ja on melko lailla kopio minun Oodille kaikilta ominaisuuksilta joten tämän pentueen tarkoitus on yrittää saada lisää Oodin tyyppisiä koiria, aika näyttää mitä periyttävät. Harrastusominaisuuksiltaan tämä on yhtä hyvä pentue kuin yllä oleva Jasna x Jara, voi olla että Otto on vähän pehmeämpi uros kuin Jara.

En vielä tiedä tarkkaa toteutusaikaa tälle pentueelle, riippuu miten saan kisattua nartun kanssa ja miten maltan jättää sen äitiyslomalle.

Kennel Soul’n Mate
Satumarja Stenman,
Ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja

Kasvatan harrastuskoiriksi soveltuvia erittäin aktiivisia, taistelutahtoisia mutta silti arjessa helppoja valkoisiapaimenkoiria. Kasvatustyöni tärkein ominaisuus on koiran luonne, haluan koirien olevan ehdottomasti avoimia ja hyvähermoisia sekä äänivarmoja. Tasapainoinen luonne on kaiken perusta jotta koiran kanssa on helppo olla myös arjessa. Mikä tarkoittaa sitä että vaikka koira on harrastuksissa aktiivinen, se ei kotona läähätä, piippaa, ramppaa tai ole ylivilkas vaan rauhoittuu aloilleen aina kun ei tehdä mitään. 

Toinen tärkeä jalostustavoite on hyvä lihaksisto ja liike, ketteryys ja riittävän kevyt koko jotta koira jaksaa aktiivisenkin harrastamisen. Kasvatan pääasiassa lyhyemmällä karvanlaadulla olevia koiria.

Meidän pennut sopivat harrastuskoiriksi sekä liikunnallisille ihmisille retki- ja seurakavereiksi.

Pennuista kerron mielelläni lisätietoa:
email: satumarja.stenman@gmail.com
+35844 3057701