White shepherds – males

KOTONA ASUVAT UROKSET:

SIJOITUSUROKSET/MUUT UROKSET:

Jara z Vesele Rodiny

(IPO3 Iris z Vezele Rodiny
& IPO3 Hay-Jay Prince vom Niehuser See)
 
Born: 16.1.2018
62cm/ 34kg
Full teeth
Testicles ok
HD B/B ED 0/0 back free (no spondylosis)
Eyes mRD (suitable for breeding)
MDR1 +/+, DM N/N
 
MH luonnekuvattu (character test done)

Working results:

Show results:
Junior class excellent, ROP, SERT (BOB)

 

MH luonnekuvaus

Tuontipentu Tsekeistä, koira jonka sukua olen jo monta vuotta halunnut saada itselleni nimenomaan sen erittäin vietikkään emälinjan takia. Jara on super avoin ja rohkea, sillä ei ole minkäänlaista alusta-arkuutta ja sen toimintakyky on erinomainen. Täysin laukausvarma.

Koulutettavuudelta koira on ollut lupaava, se on lahjakas etenkin maastoissa koska sillä on luonnostaan erittäin hyvä nenänkäyttö. Jara jäljestää motivoituneesti, se on erittäin ahne ruoalle minkä takia sitä on helppo motivoida. Jaran paras puoli on sen älykkyys, se on tällä hetkellä ehkä meidän älykkäin koira, oppii erittäin nopeasti uudet asiat minkä takia eteneminen harrastuksissa on nopeaa. Jaralla on ihan hyvä saalisvietti ja taistelutahto. Luonteelta se on melko vilkas,

Jaran kanssa on alettu treenaamaan FH-jälkeä, metsäjälkeä, hakua, raunioita ja tottista. Erinomaisen alustoilla liikkumisen takia siitä voisi tulla myös hyvä pelastuskoira, katsotaan miten sen tottis kehittyy lähdemmekö PK-puolelle vai pelastuskoirahommiin. Yksi kiinnostava asia on myös suojelu, onhan sen molemmilla vanhemmilla tulos IPO3  mutta nuori se vielä on. Viettitestissä 6kk iässä se oli kyllä Esa Tapion mielestä lupaava.

Sukutaulussa koirat IPO3, FH1 Gringo of White Finess (joka on myös minun Oodin isä) sekä IPO3 Bossanova Von White Angel.
Emälinjassa koira BH, D’Sheron z Ranze Montara jota olen vuosia jo ihaillut samoin kuin sen siskoa Destina Star z Ranze Montara jonka tapasin Tsekeissä käydessäni vuonna 2016. Jaran isoisänä myös käyttövalio IPO3 Gomer La Blankpapilio.

BH, AD, RTK2, REKÄ-YLE1 SOUL’N MATE ILO ”Lilo”

(Born To Win White Oodi
& IPO3, BH IRON De L’Esprit Du Sud)
 
Born: 19.7.2016
Medium size (63cm, 31kg)
Testicles ok
Full teeth
HD B/B ED 0/1, LTV0, SP0 (spondylose 0)
Olkapäät terveet (OCD 0)
Silmät ok/Eyes free
MDR1 +/+
 

Working results:
Rallytoko RTK2 (rally obedience class 1)
Vuoden valkoinenpaimenkoira rallytoko tulokas 2018
REKÄ-YLE1 (59/60p) rekikoirien SM-käyttökoe ykköstulos
BH
AD (kestävyyskoe)
TOKO ALO

Show results: ERI, SA, VARA-SERT (excellent)

Omasta ensimmäisestä pentueestani kotiin jäänyt poika ja siksi tietenkin meille erityinen.

Halusin pienen, hyvärakenteisen, sporttikoiran ja sen sain. Tämän koiran fysiikka on ihan eri luokkaa kuin ison, raskaan tai pitkäkarvaisen koiran jaksaminen. Sitä vaan ei saa väsytettyä millään liikunnalla, Lilolle 20km pyörälenkki on vasta alkuverryttelyä.

Lilo on avoin, rauhallinen, erittäin helppo koira kulkea missä vaan. Sillä ei ole epävarmuuden kautta tulevaa terävyyttä ja hyvien hermojensa takia se ei juurikaan tarvi reagoida ympäristöönsä millään tavalla ottaa melko lunkisti vaan. Lilo on normaali toimintakykyinen ja kykenee liikkumaan vaikeilla alustoilla paineistumatta.  Luonteelta hieman pehmeä, aika näyttää kuinka pehmeä lopulta aikuisena on, on kuitenkin pehmeämpi kuin emänsä. Täysin laukausvarma ja äänivarma. Hyvä saalisvietti, voisi olla suurempi taistelutahto, jää LT mittapuulla vain kohtuulliseksi.

Ohjaajapehmeyden takia Liloa ei olla treenattu niin tavoitteellisesti vaan on annettu pojan kehittyä rauhassa. Tänä vuonna on aloitettu kisat rally-tokossa joka sopii tälle koiralle. Lilo treenaa myös tokoa ja PK-viestiä koska se tykkää juosta. Talvella Lilo vetää rekeä huskyjen kanssa, sillä saa hyvin ylläpidettyä lihaskuntoa. Voisi olla ahneempi ruoalle mikä myös hieman hidastaa koulutettavuutta, on kuitenkin erinomaisesta palkattavissa laumavietin kautta.

 Small/middle size male, highly active, very motivated to run. We currently train different sports with him.

Stable character, social to all people and other dogs. Good pray drive. Do not react to gun shots.

SOUL’N MATE KEEP THEM ALL ”Piru”

(Soul’n mate Illusia & Casper Of Merry Dream)
 
Born: 4.3.2019
Testicles ok
MDR1 +/+
 

Working results:

Show results

IN MEMORY

FH1, BH, AD, TK2 Hallainvuoren Apache ”Pessi”

(Weissen Lindenhof Cayenne x WAROGGI NEELAM)
Born: 21.12.2008-1.7.2018 (died at 9,5 year old because of cancer)
68cm, 40kg
HD-A/A, ED 1/1
Eyes healthy
Back healthy
Breeder: Hannele Merikallio, Helsinki

Working results: FH1, BH, AD, TK2 (obedience class2)
kastroitu

Luonnetesti/character test: 157p, laukausvarma
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +3, kohtalainen
Puolustushalu +3, kohtalainen
Taisteluhalu +2, kohtalainen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +3 kohtalaisen kova
Luoksepäästävyys +2b luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
+++ Laukausvarma

 

Vain yksi voi olla ensimmäinen…

Pessi, koira jota on vaikea kuvailla sanoin, koira joka on opettanut minulle lähes kaiken, koira jonka ansiosta minusta tuli ammattikoirankouluttaja. Pessin kanssa on käyty läpi koko tunneskaala, välillä hurjan hienoja onnen hetkiä harrastusten parissa mutta myös paljon päänvaivaa nuoren uroksen arkihallinnan kanssa, koira joka ei ollutkaan sitten ihan niin lapanen mitä rotumääritelmässä annetaan ymmärtää 😉

Seitsemän yhteisen vuoden jälkeen olen erittäin kiitollinen että minulla on tämä voimakas koira laumassani! Pessi on lauman ehdoton alfakoira ja sillä on luontainen kyky ”paimentaa huskylaumaani” ja pitää laumassa järjestystä yllä. Hyvänä ominaisuutena pidän Pessillä sitä että se on laumastamme kaikista uskollisin omalle ohjaajalleen, sillä on hyvin voimakas miellyttämishalu ja siksi sille on helppo käyttää koulutuksessa laumaviettiä. Pessi on rodun keskitasosta poiketen kohtalaisen kova koira ja sillä on suuri puolustushalu.

Pessin kanssa on kokeiltu harrastaa melkein kaikkea mutta jäljellä se on aivan ylivoimaisesti lahjakkain. Hyvä taistelutahto ja kovuus tekevät tästä koirasta sitkeän jäljestäjän, joka ei ikinä lopeta työskentelyä. Ei edes silloin vaikka ohjaaja tekee suuriakin virheitä. Tottiksessa koira on hyvä peruskoira mutta itse toivoisin sille enemmän saalisviettiä ja ketteryyttä/nopeutta. Koira alkoi vanhemmalla iällä reagoida laukauksiin joten sen kisaura PK-harrastuskoirana päättyi.

Pessi on kastroitu nuorena kivesvian takia eikä sitä voi käyttää jalostukseen.