Kennel

Siperianhusky

SoulMate Huskies-kennelissä työskentelee tällä hetkellä noin 60 huskya joista noin puolet ovat alaskanhuskyja ja puolet siperianhuskyja. Meille on erityisen tärkeää säilyttää siperianhusky alkuperäisenä työkoirana ja pyrimme pitämään työkoiramme arktisen näköisinä riittävällä turkilla ja pystyillä korvilla. Kennelini koirat kilpailevat sprintissä ja md-matkoilla.

Meillä koiria koulutetaan, sosiaalistetaan ja testataan tarkoin

Toinen kennelin päätavoite on kasvattaa ja kouluttaa koiria, joita jokainen asiakas kykenee käsittelemään täysin vapautuneesti. Kennelini kaikki koirat voidaan päästää yhtä aikaa irralleen ja asiakkaat voivat itse pukea niille valjaat päälle. Koirat tulevat erittäin mielellään luokseni kun niitä kutsutaan ja ne menevät häntä heiluen omiin tarhoihinsa tai kuljetuskärryyn. En halua kenneliini yhtäkään koiraa johon en voisi luottaa tai jota minun pitäisi taluttaa paikasta toiseen siksi että koira ei halua seurata minua ihan vapaaehtoisesti. Miten tähän tilanteeseen sitten pääsee? Sillä että käytän erittäin paljon aikaa koirieni kanssa touhuamiseen ja kaikenlaiseen testaamiseen sekä suhteen luomiseen jokaiseen koirayksilöön. Me leikitään ja retkeillään, käydään kesällä uimassa ja pyöräilemässä, kaikki nuoret koirat opettelevat meillä asumaan myös sisällä.

Safaritöissä koirista erottuu ns. jyvät akanoista. On koiria jotka tekevät hyvin töitä ja sitten on koiria jotka tekevät hyvin töitä JOKA IKINEN PÄIVÄ! Mutta safaritöissä näkee vain osan koiran koko olemuksesta. Pyrin testaamaan koiriani myös kisoissa ja käyttökokeissa, haluan verrata koiriani muiden koiriin jotta pysyn kärryillä missä olen menossa omassa kasvatusajatuksessani. Erityisen tärkeää minulle on nähdä miten koirani käyttäytyvät kun ne viedään niille vieraaseen ympäristöön ja tilanteeseen. Testaan nuorten koirien ja jalostuskoirieni toimintakykyä, hermorakennetta ja avoimuutta erilaisissa kuormittavissa tilanteissa kuten taajamissa, teollisuushalleissa, riippusilloilla, liukuportaissa jne. Koska minulle hyvä rekikoira ei koskaan ole riittävän hyvä mikäli sillä on puutteita tietyissä luonneominaisuuksissa!

Tavoitteena stressitön kennel

SoulMate Huskies-kennelin työskentelytavat keskittyvät koiralauma ympärivuotisesti mahdollisimman stressittömään tilaan. Kennelin perusajatuksen saavuttaminen vaatii ensinnäkin sen että koirien määrä säilyy aina kohtalaisen pienenä, niin että jokainen koira tässä kennelissä on omistajalleen yksilö. Haluan että minulla riittää aikaa käydä rapsuttamassa jokainen koira läpi päivittäin. Koirien stressikäyttäytymisen vähentämiseen puututaan kennelissä kaikilla tavoilla, alkaen yrittäjän omista toimintatavoista, tarhaolosuhteiden muokkaamiseen, eläinten keskinäisen laumahierarkian tarkkailuun, koirien jatkuvaan opettamiseen ja riittävään aktivointiin myös sesonkikauden ulkopuolella. Koirat opetetaan myös säätelemään viretilaansa niin arjessa kuin valjakkotyöskentelyssä. Ne odottavat lähdöissä ja tauoilla hiljaa paikoillaan. Meillä vierailevat ihmiset usein hämmästyvätkin miten hiljaista ja rauhallista täällä on.

Tavoitteena hyvähermoinen rekikoira

Jalostusvalinnoissani olen erittäin kriittinen ja joskus tuntuu ettei koko pihasta löydy yhtäkään riittävän ”täydellistä” koiraa. Olen ottanut henkilökohtaiseksi tavoitteekseni keskittyä nimenomaan työkoirien luonneominaisuuksien kehittämiseen, joista itselleni kaikista merkittävin tekijä on koiran hyvä hermorakenne. Hyvähermoinen koira kestää huomattavasti paremmin tämän työn hektisyyttä, sillä ei ole stressikäyttäytymistä tarhaolosuhteissa tai valjakkotyöskentelyn aikana, se ei paineistu uusista tai voimakkaastikaan muuttuvista tekijöistä, se syö ja juo hyvin missä tahansa olosuhteissa sekä on avoin ihmisen käsittelylle. Hyvä hermorakenne on kaiken perusta sille mitä on hyvä työkoira minun kennelissä!