Litter I 2016

I-LITTER 2016 (4 males + 3 females)
Koiranet

BORN TO WIN WHITE OODI ♥ IRON DE L’ESPRIT DU SUD 

Pitkä haaveeni harrastusvalkkareista toteutui kun kävin astutusmatkan Tsekeissä. Tämä pentue peri paljon hyviä ominaisuuksia molemmilta vanhemmilta, etenkin hyvät hermot, sopivan tasainen temperamentti (ei piipaamista tai muuta häiritsevää toimintaa) ja voimakas saalisvietti ovat asia josta olen erittäin tyytyväinen. Koirat ovat kaikki kevyitä ja pienikokoisia, ketteriä ja fysiikalta todella nopeita. Kaikki koirat ovat äänivarmoja. Pentueessa on vähän hajontaa sosiaalisuuden osalta. Pari koiraa on hieman pidättyväisiä kun taas osa on todella lungeja missä vain olosuhteissa ja voivat olla irti joka paikassa ja rakastavat kaikkia.

I pentue on täysin terveitä koiria niin luustolta, allergioilta kuin mahaoireilta. Osa on kotikoirina ja osa aktiivi harrastuskoirina.

Soul’n mate Illusia
A/A, 0/0, LTV0, spondylose free
MH luonnekuvattu
Work: JK3, BH, FIRTVA, FI TVA, koiratanssi ALO
Show: ERI, SERT

Soul’n mate Indie
HD B/B, ED 0/1, LTV0, SP0, eyes free
LTE:
Work: JK1, HK1, BH, TOKO ALO
Show: ERI, SERT (excellent, BOB)

Soul’n mate Inca
HD A/A ED 1/1 LTV0
LTE 168+++, MH luonnekuvattu
Work: JK2, IFH1, BH, RTK2, TOKO EVL, AGILITY 1 class
Show: EH (VG)

Soul’n mate Ilo
HD B/B, ED 0/1, LTV0, SP0, OCD0, eyes free
LTE: 155p ++
Work: BH, AD, RTK2, REKÄ-YLE1, TOKO ALO
Show: ERI, VARA SERT (excellent)

Soul’n mate Ironic
HD C/C ED 1/0
LTE:
Work: 
Show: 

Soul’n mate Iron
HD, ED ?
LTE:
Work: 
Show: EH (VG)

HK3, JK3, EK3, VK1, FH1, TK1, BH, AD, RTK2, REKÄ-YLE1 BORN TO WIN WHITE OODI

C.I.B, IPO3, BH IRON DE L’ESPRIT DU SUD

Tämä pentue oli pitkäaikainen haaveeni harrastuskoiraksi soveltuvasta valkoisestapaimenkoirasta. Pentueessa on painotettu ensisijaisesti luonnepuolta, ei pelkästään harrastusominaisuuksien pohjalta vaan myös sitä että sama koira olisi arjessa helppo perhekoira. Narttuni ominaisuudet ovat minut vakuuttaneet jo kauan kauan sitten mutta toivomani tyyppinen uros löytyi vasta pitkän etsinnän jälkeen Tsekeistä.

Yhdistelmään on tarkoituksella haettu aktiivisuutta, voimakasta saalisviettiä sekä harrastuksia tukevaa luonnetta (hyvä toimintakyky, hyvät hermot jne). Yksi selkeä erityiskriteeri yhdistelmälle oli vanhempien kevyt/pieni koko, jonka ansiosta koirat ovat fysiikalta ketteriä ja nopeita sekä kestävät pitkään fyysistä rasitusta. Rakenne ja hyvä liike ovat mielestäni harrastuskoiralle erittäin tärkeä ominaisuus.

Molemmat vanhemmat ovat hyvin avoimia, ”rakastavat kaikkia” ja sen onkin tärkein jalostuskriteerini luonteen osalta. Koska jokaikinen koira on minusta aina ensisijaisesti perheen koira. Koirat ovat helppoja ja rauhallisia arjessa, eikä niillä ole mitään ongelmakäytöstä arjessa tai aggressiota toisia koiria kohtaan. Uroksen kanssa testasin toimintakykyä täynnä olevassa Prahan keskustassa eikä sillä ollut erityisiä ongelmia metrossa, portaissa, erikoisilla alustoilla kuten liukuportaissa.

Silloin kun treenataan, molemmat koirat tekevät kaiken täysillä. Silloin kuin ei treenata, koirat lepäävät. Kumpikaan ei vilkkaudestaan ja aktiivisuudestaan huolimatta arjessa piippaa, hauku, ramppaa tai tuhoa paikkoja, koska hermorakenne on kunnossa. Uros on erittäin iloinen, saalisviettinen ja aktiivinen koira joka haluaa jatkuvasti touhuta ja leikkiä. Suojelukokeeseen Iron on koulutettu saalisvietin kautta. Olen nähnyt uroksen livenä treeneissä ja sen vietikkyys ja halu tehdä on todella ainutlaatuista tässä rodussa. Uros on tottiksessa erittäin aktiivinen ja sillä on hyvin voimakas saalisvietti minkä ansiosta koiran viettikestävyys tottiksessa on erinomainen. Uros on myös erittäin ahne ruoalle joten sitä voi kouluttaa sekä ruoan että saalisvietin kautta. Uros on miellyttämishaluinen ja helppo koira käsitelllä arjessa, koira on enemmän pehmeä kuin kova mutta ei liian pehmeä.

Oletusarvo tästä yhdistelmästä on koira joka on iloinen touhuaja, kohtalaisen helposti hallittavissa (hieman pehmeä), miellyttämishaluinen ja erittäin avoin. Fyysisesti odotan nopeita ja ketteriä, pieni/keskikokoisia väsymättömiä, ikiliikkujia joilla on hyvä liike.