Puppies

PENTUSUUNNITELMIA

KEVÄT 2023 (March 2023)
Astutettu
Pedigree of the puppies

BH, RTK3, TK1 SOUL’N MATE JEWEL

”Huippu”
Huippu koiranetissä (Pedigree)
5 year old
HD B/B ED 0/0 LTV0 SP0 (epävirallinen)
Eyes ok
DM N/N MDR1 +/+
Full teeth
LTE 172p +++ LTE video
MH suoritettu MH video

Work: BH, RTK3, TK1
Huipun päälaji on PK haku, treenailemme myös toko ja rallytoko juttuja koska Huippu rakastaa temppulajeja

Show: EH (VG)

Previois litters: 1 aiempi pentue
Soul’n mate N litter 2021

HK2, JK1, IFH1, BH, AD JARA Z VEZELE RODINY

”Jara”
Jara koiranet (pedigree)
5 year old
HD B/B ED 0/0 LTV0 SP0
Eyes ok
DM N/N MDR1 +/+
Full teeth
LTE 172p +++ LTE video
MH suoritettu MH video

Work: HK2, JK1, IFH1, BH, AD
Jara kilpailee PK-lajeissa haku, metsäjälki, etsintäkoe, peltojälki. Jara on treenannut myös suojelua.

Show: ERI (excellent)

Previous litters: 2 aiempaa pentuetta
Soul’n mate M litter 2020
Parfait Fleur E litter 2021

Olen erittäin tyytyväinen edelliseen pentueeseeni Soul’n mate M litter (Jyasna x Jara), joten päätin toistaa tämän yhdistelmän käyttämällä melkein samoja koiria eli tässä narttuna Jyasnan sisko Jewel. M pentue on harrastusominaisuuksiltaan kokonaisuutena erittäin onnistunut pentue, niissä on kaikissa 7kpl kivasti saalisviettiä ja ne tarjoavat itse aktiivisutta ohjaajaa kohtaan. Pennut ovat hermoiltaan vakaampia koiria kuin J pentue mikä näkyy etenkin nenänkäytössä ja keskittymisessä jälki, haku ja esineruutu. Jara toi M pentueeseen tasapainoa josta pidän. Jara on hyvähermoinen, erinomainen nenänkäyttäjä maastolajeissa, erittäin sosiaalinen ja toimintakykyinen uros. J pentueessa taas on moottoria joka näkyy erityisesti tottiksessa ja koirat ovat fyysisesti erittäin nopeita tekivät sitten mitä tahansa lajia. Jasna ja Jewel periyttivät molemmat saalisviettiä, taistelutahtoa ja nopeutta jälkeläisilleen.

Jewel on äärettömän sosiaalinen koira jolla ei ole ollenkaan terävyyttä joten uskon tästä pentueesta tulee erittäin sosiaalisia koiria. Jewelin edelliset pennut 3kpl ovat hyvin äitinsä kaltaisia, niillä ei ole terävyyttä ja ne rakastavat kaikkia ihmisiä. Jewel on ”dream came true”- koira jonka kanssa on mahtava puuhata. SIllä on näyttävä tottis, se on nopea koira joka rakastaa vetolajeja, juoksemista, uimista ja temppujen tekoa. Se tekee aina täysillä niin hyvässä kuin pahassa. Haluaisin Jeweliin kisakoirana hieman vielä vakautta hermo- ja temperamenttipuolelle, Huippu on aina vähän liiankin korkassa vireessä jotan urosvalinta Jara pitäisi toimia tähän puoleen tasapainottajana.

Odotan vielä lopullisen päätöksen astutukselle kun saan luustokuva tulokset Jaran M-pentueesta ja Huipun N-pentueesta. Ulkomailla asuvat koirat näistä pentueista on jo kuvattu luustolta terveiksi mutta Suomessa asuvat pennut pitää odottaa 2-vuotiaiksi. Huippu ja Jara ovat molemmat olleet koko ikänsä terveitä ja asuvat molemmat kotikennelissä joten tunnen ne kuin omat taskuni 🙂

syksy 2023 tai kevät 2024

SOUL’N MATE LAST LOVE OF OODI

”Miisa”
Miisa koiranetissä (Pedigree)
3 year old
HD ED LTV SP
Eyes ok
DM N/Dm mdr1 +/+
Full teeth
MH-luonnekuvattu MH video
LTE (kesä 2023)

Work: RTK1
Miisan kanssa treenaillaan rally tokoa ja jälkeä, tarkoitus suorittaa myös BH koe

Show: ERI, 2x SERT (excellent)

No previous litters

 

Kennel Soul’n Mate
Satumarja Stenman,
Ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja

Kasvatan harrastuskoiriksi soveltuvia erittäin aktiivisia, taistelutahtoisia mutta silti arjessa helppoja valkoisiapaimenkoiria. Kasvatustyöni tärkein ominaisuus on koiran luonne, haluan koirien olevan ehdottomasti avoimia ja hyvähermoisia sekä äänivarmoja. Tasapainoinen luonne on kaiken perusta jotta koiran kanssa on helppo olla myös arjessa. Mikä tarkoittaa sitä että vaikka koira on harrastuksissa aktiivinen, se ei kotona läähätä, piippaa, ramppaa tai ole ylivilkas vaan rauhoittuu aloilleen aina kun ei tehdä mitään. 

Toinen tärkeä jalostustavoite on hyvä lihaksisto ja liike, ketteryys ja riittävän kevyt koko jotta koira jaksaa aktiivisenkin harrastamisen. Kasvatan pääasiassa lyhyemmällä karvanlaadulla olevia koiria.

Meidän pennut sopivat harrastuskoiriksi sekä liikunnallisille ihmisille retki- ja seurakavereiksi.

Pennuista kerron mielelläni lisätietoa:
email: satumarja.stenman@gmail.com
+35844 3057701