Litter J 2018

BORN 21.3.2018 (5 females, 3 males)

Born To Win White Oodi ♥ White Ice Wolfs Eat My Shorts

 ”A dream came true” 
Kun yhdistää kaksi superkoiraa lopputulos on tämä. Varmasti kokonaisuutena vietikkäin valkoinenpaimenkoirapentue jota olen koskaan nähnyt. Koko pentue on todella kovalla saalisvietillä varustettuja, taistelutahtoisia koiria. Pentue on temperamentilta vilkkaita tai erittäin vilkkaita mikä pitää huomioida jatkossa että temperamentti pysyy tasapainossa hermojen kanssa. Nämä koirat eivät todellakaan sovellu kaikille sillä ne tarvitsevat äärimmäisen paljon aktiviteettia. Kaikki tämän pentueen koirat ovatkin kisatavoitteisissa kodeissa ja suurin osa on PK harrastuksissa (haku, jälki, suojelu). Kaikki koirat ovat avoimia, yksi narttu on ääniarka.

Pentue on myös täysin terveitä koiria luustolta, ei allergioita eikä muita rodulle tyypillisiä ongelmia. J pentue on koiria joista tulen itse jatkamaan omaa kasvatustyötäni ja niissä on paljon sellaisia ominaisuuksia joita haluan jatkossakin.

Soul’n mate Joker
HD A/B ED 1/1 LTV 0 VA 0
LTE: 154p ++
Work: BH, RTK1, TOKO VOI1
Show: EH (VG)

Soul’n mate Jyasna
HD A/A ED 0/0 LTV 1 SP0 VA0
LTE 142++ MH luonnekuvattu
Work: BH
Show: EH (VG)

Soul’n mate Jago
HD A/A ED 1/0 LTV1 SP0
LTE: 103p ++, MH suoritettu
Work: BH, RTK2, VEPE VOI1, TK1, NW1
Show: ERI (excellent)

Soul’n mate Jewel
HD B/B ED 0/0 LTV0 SP0
LTE: 172p +++
Work: BH, TK1, RTK4
Show: EH (VG)

Soul’n mate Jerokee
HD B/B ED 0/0 LTV0 SP0 VA0
LTE: 174p +
Work: HK3, IGP1, BH
Show: ERI (excellent)

Soul’n mate Junglebook
HD B/A ED 0/0 LTV 0 SP0
LTE: 127 laukausaltis
Work: BH, Rallytoko ALO
Show: EH (VG)

Soul’n mate Joystick
HD A/A ED 0/0 LTV0 SP1
LTE 144++
Work: BH, RTK2, TOKO ALO1, VEPE SOVE
Show: EH (VG)

Soul’n mate Jazzy
HD B/B, ED 0/0, back free
LTE:
Work:
Show:

HK3, JK3, EK3, FH1, RH-T A, TK3, RTK2, BH, AD, REKÄ- YLE1
BORN TO WIN WHITE OODI

HK3, JK1, FH1, TK1, BH, AD, REKÄ-YLE1 BORN TO WIN WHITE OODI
6 years old
58cm, 30kg
HD C/C, ED 0/0
LTV1 (LUW1), SP0 (spondylose free)
Eyes healthy/RD (not affecting for breeding)
DM N/N (normal)
MDR1 (+/+)

Working: tracking, search, obedience, IPO, sled dog
HK3 (search&rescue class 3), kilpailee voittaja-luokassa
Jk1 (tracking class 1)
FH1 (tracking)
TOKO TK1, AVO1 (obedience novice&class 1 passed)
BH (käyttäytymiskoe)
AD (kestävyyskoe 20km)
REKÄ-YLE1 (sled dog working test result excellent)
Henkilöetsinnän rotumestari 2015

Show results: excellent (ERI)

Luonnetesti/character test:
189p. +++ (do not react to gun shots)
Toimintakyky +2, hyvä
Terävyys +3, kohtalainen
Puolustushalu +3, kohtalainen
Taisteluhalu +2, kohtalainen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, avoin

IGP1, BH, SPH1, White Ice Wolf’s Eat My Shorts ”Crezto”

Ulkomainen uros (Ruotsi), 2-vuotias
Keskipitkäkarvainen (short hair)
HD A/A ED  0/0
Selkä terve
Silmät ok (eyes free)
MDR1 +/+
MH-luonnekuvattu (video saatavilla)
LTE 175p, +++ (no react to gun shots)

Show results: Ruotsin muotovalio (Champion of Sweden)

Working results: BH, SPH0 (alokasluokan jälkikoe)

Cresto on vielä kovin nuori uros mutta erinomaisilla harrastusominaisuuksilla varustettu, siitä näkee jo nyt että kyseessä on poikkeuksellisen hyvä valkoinenpaimenkoira. Crestolla on hurja taistelutahto ja saalisvietti ja se leikkii avoimen rohkeasti kaikkien kanssa. Creston kanssa treenataan suojelua, se on erittäin kiva koira tottiksessa ja intensiivinen jäljestäjä.

Cresto on täysin avoin koira, vilkas, ehkä jopa erittäin vilkas luonnetestimittareilla mutta edellistä pentuetta tutkiskellessani ajattelin että vilkkautta sekä kovuutta olisi syytä hieman lisätä ja ne löytyyvät molemmat tästä uroksesta. MH-kuvausta katsellessani arvioisin tälle koiralle myös hyvän toimintakyvyn. Se menee välittömästi tutkimaan uhkia voimakkaankin reaktion jälkeen ja palautuu nopeasti. Uroksella voisi olla aavistuksen paremmat hermot ja matalempi kynnys käyttäytyä terävästi mutta tätä yritän kompensoida nartun hyvillä hermoilla.

Cresto on täysin laukausvarma kuten myös tämän koiran sisarukset.

Päätin tehdä Oodille toisen pentueen koska ensimmäinen pentue on näyttänyt lupaavalta terveystutkimusten osalta. Oodi periytti ensimmäiseen pentueeseensa saalisviettiä, hyviä hermoja, alustavarmuutta sekä laukauksiin/ääniin välinpitämättömiä koiria. Koirat ovat iloisia ja helppoja arjessa, suurin osa hieman pehmeitä ja helposti hallittavissa. Nyt kun ensimmäinen pentue on maailmalla on helpompi katsoa mitä haluaisin vielä tehdä paremmin.

Kevään 2018 pentue tulee olemaan onnistuessaan erittäin potentiaalinen harrastuskoirayhdistelmä. Oodin toiseen pentueeseen on haettu äärimmäistä taistelutahtoa. Uros on aivan älytön repimään leluja, kamppailee avoimen rohkeasti ihmisen kanssa leikissä ja on erittäin saalisviettinen, hyvin paljon jo käyttölinjaista saksanpaimenkoiraa tai malinoisia muistuttavaa taisteluhalua. Uros on erittäin vilkas, halusin vähän lisätä vilkkautta edelliseen pentueeseen verrattuna.

Pentueen molemmat vanhemmat ovat erittäin avoimia. Oodi on hieman pehmeä, hain urosta joka olisi hieman kovempi. MH-testin perusteella uros ei muistele pitkään asioita ja sillä tuntuu olevan hyvä toimintakyky. Uroksen puolella on huomioitava että siellä esiintyy terävyyttä, ainut piirre jota en niin kauhean paljon haluaisi omassa kasvatustyössäni lisätä mutta toivotaan että Oodin hyvät hermot kompensoivat terävyyden esilletuloa tässä yhdistelmässä.

Terävyydestä ja suuresta taistelutahdosta johtuen en suosittele tätä pentuetta pelkäksi koti/seurakoiraksi. Oodi periyttää myös liikunnallisesti aktiivisia menijöitä ja se kannattaa huomioida pennun ostopäätöksessä. Nämä tarvitsevat jotakin muutakin aktivointia, pikku tottista, jäljestämistä, vetämistä yms

Pyrin vahvistamaan pennuille jo ennen luovutusikää nenänkäyttöä sekä kehittämään niiden toimintakykyä erilaisilla alustoilla. Pennut totutetaan ääniin/laukauksiin sekä normaaleihin arjen asioihin kuten autossa matkustamiseen ja toisiin koiriin sekä kissoihin. Pennuille toteutetaan myös jonkinlainen pentutesti luonteen osalta ennen luovutusta. Pennut käyvät ennen luovutusikää myös taajamassa ja testaan niiden toimintakykyä.

Terveys:

Narttu on jo 6-vuotias, ei ole käynyt ikinä eläinlääkärissä rokotusten lisäksi. Nartulla C/C-lonkat nivelen löysyyden takia. Kuvattu uudelleen talvella 2016 eikä vieläkään merkkejä nivelrikosta. Kaikki Oodin sisarukset kuvattu A/A. Oodin jälkeläisistä on kuvattu nyt puolet ja ne näyttävät lupaavilta terveyden osalta. Uros on kuvattu A/A, 0/0 ja koko uroksen siarussarja ovat terveitä luustolta joten halusin käyttää myös terveyden takia tätä urosta ja sen linjaa.

Pentue on terve perinnöllisen sairauden degenerative myelopody osalta (DM-free) ja mdr1-geenivirheen osalta.

Ulkomuodolta odotan keskikokoisia koiria. Yhdistelmään ei ole haettu näyttelymenestyneitä koiria. Näyttäisi siltä että Oodi periyttää vain lyhytkarvaisia jälkeläisiä (=keskipitkäkarvainen).

 In English:

We breed white swiss shepherd dog suitable for different dog sports such as IPO, obedience, tracking, agility etc. The most important feature is the character of the dog with working ability. We want happy, active, sport type dogs with good nervous and friendly character. We want that a dog is highly active when playing/working outside but calm with people and at home

The female is an amazing sport dog, she is fast speed and good agility. With the female, we have been competing this far in 5 different dog sports including searching of people, obedience, tracking and skiing/sled dog. She is always ready to work full! She is once in a lifetime dog, very rare to find a white shepherd with this passion to work!

At home Oodi is very calm and easy home dogs with good nervous and stable character. It is very important that a white shepherd dog is stable at home and easy to handle. Never aggressive to people, kids or other animals. She do not react to gun shots an is tested with very high points in the character test.

Both parents are healthy and examined according to recommended breeding program.