White shepherds – females

KOTONA ASUVAT NARTUT:

SIJOITUSNARTUT/BREEDING FEMALES:

HK3, JK3, EK3, VK1, FH1, TK3, RTK2, RH-T A, BH, AD, REKÄ-YLE1 Born To Win White Oodi
dam: RH-E FL, KK1 Joulumaan ArcticOodiLucia
father: IPO3, FH1, BH, Gringo of White Finess

Born: 24.9.2011
56cm 30kg
HD C/C ED 0/0
LTV1, SP0 (spondylose free)
DM N/N (normal)
MDR1 (+/+)
Eyes: healthy/RD (not affecting for breeding)

Show results: ERI (excellent)

Working results: HK3, JK2, EK2, VK1, FH1, TK1, RTK1, BH, AD, REKÄ-YLE1
HK3 (rescue&search class 3). Kilpailee haun voittajaluokassa
JK3 (tracking class 2). Kilpailee metsäjäljen voittajaluokassa.
FH1 (FH tracking). Kilpaillut peltojäljen voittajaluokassa.
EK3 (etsintäkoe voi luokka). Kilpailee etsintäkokeen voittajaluokassa.
VK1 (viestikoe alokasluokka)
PERA A (RH-T A, pelastuskoirien raunioetsintäkoe hyv)
BH (käyttäytymiskoe hyväksytty)
AD (kestävyyskoe hyväksytty)
TOKO TK3, (obedience class 2). 
Rallytoko RTK2 (rally obedience first class)
REKÄ -YLE1 (rekikoirien käyttökoe/erinomainen, sleddog working test/excellent)
Metsäjäljen piirinmestari 2019 ykköstuloksella, haku PM2 2019
Henkilöetsinnän rotumestari 2015 ja metsäjäljen rotumestari 2019
Suomen valkoinenpaimenkoirayhdistyksen Vuoden PK-KOIRA 2017 & 2018 & 2019
Rallytoko joukkuekultaa rotumestis 2018
Osallistuimme PK SM-kisoihin Lahdessa 2019 lajina metsäjälki
 

Luonnetesti/character test: 189p. laukausvarma

Toimintakyky +2, hyvä
Terävyys +3, kohtalainen
Puolustushalu +3, kohtalainen
Taistelutahto +2, kohtalainen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, avoin

Pedigree:

Father: IPO3, FH1, BH Gringo Of White Finess

Video: Gringo IPO3 B obedience
Video: Gringo IPO3 C

Mother: RH-E, KK1 Joulumaan ArcticOodiLucia

Vasta Oodin tultua taloon ymmärsin todella millainen on hyvähermoinen ja täysin varma koira. Oodi on koira jollaista ei ehkä toista kertaa enää samalle ihmiselle elämässä tule joten aion nauttia sen kanssa elämisestä viimeiseen asti täysillä. Se on paras harrastuskoira jonka olen koskaan omistanut mutta myös erinomainen pentujen emo joka on vuosien aikana adoptoinut myös yhden orvoiksi jääneen huskypentueen ja hoitanut ne 7 viikkoa. Oodista tuli kennelini kantanarttu ja koira jonka kaltaista tavoittelen omalta jalostustyöltäni. Kaikki nämä vuodet se on ollut upea rotunsa edustaja, täysin terve koira koko ikänsä ja periyttänyt täysin terveitä jälkeläisiä.

Oodia etsiessäni kävi ilmiselväksi että halusin harrastuskoiran, jolla olisi enemmän moottoria touhuta. Sellaisen sainkin, ja sitten vähän enemmänkin. Oodia voi verrata aktiivisuudeltaan, saalisvietiltään ja taistelutahdoltaan mihin tahansa käyttölinjaiseen palveluskoirarotuun. Useat treenikaverini ovat sanoneet etteivät ole ikinä aiemmin nähneet tällaisella moottorilla varustettua valkoistapaimenkoiraa. Sillä on erittäin suuri taistelutahto ja saalisvietti, kokeessa se on mielummin ylivireessä tai sen viettitasoa joutuu laskea, ikinä se ei laahusta tottiksessa perässä ja kestää kilpailla peräkkäisiä päiviä tai viikonloppuja putkeen.

 Oodi on koiralaumani hyvähermoisin koira ja kotona se onkin täysin rauhallinen. Ulkona se juoksee ja liikkuu miltei koko ajan mutta sisällä se vain nukkuu. Ei ikinä ääntele piippaa, ei ramppaa ihmisen perässä eikä läähätä. Oodi on jonkin verran ohjaajapehmeä koira joka tulee huomioida koulutuksessa mutta se ei ole missään nimessä ”liian pehmeä”. Oodilla ei ole ns. huonoja päiviä. Jos jotakin huonoa koirasta pitäisi keksiä niin se ei ole maailman älykkäin koira, enemmän sellainen kaahaaja, toistoja joutuu tehdä jonkin verran enemmän oppimiseen.

Oodi on kilpaillut 10 eri lajissa joista hienoin saavutus päästä PK SM-kisoihin vuonna 2019. Se on vietikkyytensä puolesta parhaimmillaan nimenomaan PK-tottiksessa jota se rakastaa yli kaiken. Se palkkautuu juoksemisesta ja nauttii lajeista joissa voi käyttää fysiikkaa kuten viesti ja haku. Oodi on kilpaillut myös FH-jäljellä, metsäjäljellä, etsintäkokeessa, pelastusrauniokokeessa, tokossa, rallytokossa sekä valjakkoajossa. Oodi on käynyt myös joitakin kertoja suojelutreeneissä koiran ominaisuuksien hahmottamisen takia. Talvella Oodi toimii työkoirana huskyjen kanssa oman yritykseni huskysafareilla vetäen turisteja. Oodi on hyvärakenteinen, erittäin lihaksikas ja pienen kokonsa takia hyvin kestävä/nopea paimen joka kykenee suoriutumaan fyysisesti käyttölinjaisten huskyjenikin kanssa.

Oodi on täysin terve koira eikä se ole ikinä käynyt eläinlääkärissä rokotusten lisäksi. Lonkat C/C nivelien löysyyden takia. Kuvattu uudelleen 5-vuotiaana eikä edelleenkään merkkejä nivelrikosta tai selän spondyloosista eikä oireile ikinä vaikka juoksee huskyjen kanssa satoja kilometrejä vetotreenejä vuosittain.

Oodi on todella varma koira lasten kanssa, välinpitämätön toisia koiria ja eläimiä kohtaan. Ei minkäänlaista riistaviettiä. Ei ääniarkuutta.

On hyvin vaikea sanoa mitä tässä koirassa haluaisin muuttaa. Se on super helppo koira jos vaan voisin niin haluaisin kloonata sen ja aloittaa alusta!

Oodilla on 3  pentuetta I-pennut 2016, J pennut 2018 ja L-pennut 2020. Oodi on periyttänyt jälkeläisilleen saalisviettiä, avoimuutta, hyvähermoisuutta sekä äänivarmuutta. Ne ovat pienikokoisia, lyhytkarvaisia ja kohtalaisen hyvärakenteisia ei mitään super näyttelytähtiä mutta kuitenkin rakenteelta toimivia koiria. Jälkeläiset näyttävät olevan myös samanlaisia ikiliikkujia eli nauttivat juoksemisesta ja tarvitsevat melko paljon liikuntaa muutoin ne saattavat pistää kämpän remonttiin. Eivät kuitenkan ole ylivilkkita vaan osaavat rauhoittua arjessa.

BH, RTK3, TK1 Soul’n Mate Jewel ”Huippu”
(Born To Win White Oodi x White Ice Wolfs Eat My Shorts)

Born: 21.3.2018
HD B/B ED 0/0 LTV0 (spondylose free unofficial)
Eyes ok
mdr1 +/+ DM N/N
LTE 172 +++
MH luonnekuvattu

Working results:
BH
TK1 (obedience novise class)
RTK3 rally toko (rally obedience class 3)
Rally Toko MES
 
Show results: EH (VG)

Huippu on erittäin avoin, rakastaa kaikkia ihmisiä, hyppii kaikkien vastaantulevien syliin, koirasosiaalinen. Erittäin kova saalis ja taistelutahto kuten koko pentueella. Erittäin aktiivinen ja nopea koira tottiksessa. Miinuksena lievä ylivilkkaus mutta harjoitusten myötä fokus alkaa löytyä oikeaan tekemiseen eikä purkaudu enää ympäristöön. Fysiikalta äärimmäisen nopea koira joka rakastaa vetämistä ja toimii hyvin valjakkokoirana huskyjen seassa. Normaali toimintakyky, ei pelkää mitään. Äänivarma. Tästä pentueesta ehkä myös ulkomuodoltaan nätein koira.

Huippu on ominaisuuksiltaan äärimmäisen hieno harrastuskoira, joten päätin ostaa se itselleni takaisin pentuajan jälkeen, se oli liian aktiivinen koira pelkäksi seurakoiraksi ja tuhosi asuntoa. Nuoren koiran kanssa olemme opetelleet nyt ensin arjen elämää uusin säännöin ja tutustumme toisiimme. Kesän aikana tarkoitus laittaa treenaamiseen isompi vaihde päälle, todennäköisesti teen tästä koirasta hakukoiran koska koira on äärimmäisen sosiaalinen ja erittäin nopea liikkeinen maastossa ja sille on helppo rakentaa vietikäs tottis. Kilpailemme todennäköisesti satunnaisesti myös rallytokossa ja tokossa.

BH Soul’n Mate Jyasna
(Born To Win White Oodi x White Ice Wolf Eat My Shorts)

Born: 21.3.2018
HD A/A ED 0/0 LTV1 SP0 VA0
Normaali purenta
Eyes ok
mdr1 +/+ DM N/N

MH luonnekuvattu MH video
Asuu Henna Nymanilla ja on yhteisomistuskoira

Working results:
BH, TOKO ALO
 
Show results: EH (VG)
 
 

Jasna muistuttaa hyvin paljon emäänsä Oodia. SIllä on erittäin suuri taistelutahto ja se rakastaa kaikkia ihmisiä yli kaiken. Erittäin ahne ruoalle ja hyvä käyttämään nenää. Pentuajan testeissä oli koko pentueen rohkein narttu, täysin alustavarma ja hyvä toimintakyky.

Jasna on yhteisomistuskoira kennel Any Man’s kanssa. Koiraa treenataan FH-jäljelle, metsäjäljelle sekä hakuun. Jasnalla on erittäin hieno tottis, jonka voima on poikkeuksellista tässä rodussa.

Jasnalle on suunnitteilla pentue mikäli koira on luustokuvissa terve.

Soul’n mate Last Love Of Oodi ”Miisa”
(Born To Win White Oodi x Mi Cuba Of Choise Delux)

Born: 7.9.2020
HD ED LTV SP VA
Eyes ok
MDR1 +/+ DM N/Dm
MH-luonnekuvaus suoritettu
LTE tulossa kesä 2023

Working results:
RTK1 (rally obedience first class)
REKÄ-YLE1 (rekikoirien käyttökoe)

Show results:
JUN ERI SA SERT VSP (excellent)
NUO ERI SA SERT ROP (excellent)

 
 

Apocalisse ”Epis”
(import Italy)

Born: 22.6.2022
HD ED LTV SP VA
Eyes
MDR1 DM 
MH
LTE

Working results:

Show results: