Siberian Huskies – females

JALOSTUSKÄYTÖSSÄ:
FI KVA SM-REKÄ-JOH-19 SM-REK-6-15 SM-REK-6-17 SM-REK-8-18 Tullatuulen Neela
FI KVA SM-REKÄ-JOH-17 SM-REK-6-15 SM-REK-6-17 SM-REK-8-18 Susitievan Oliviini
SM-REK-6-17 SM-REK-8-18 Soul’n mate Seita
Soul’n mate Seela
Husky Heart’s Ashoka
Kuurametsän Ma Bear
Soul’n mate Yötön Yö
Soul’n mate Zalmiakki & Zero

FIN KVA SM-REKÄ-JOH-19 SM-REK-6-15 SM-REK-6-17 SM-REK-8-18 Tullatuulen Neela<
(Tullatuulen Celma x Tullatuulen Jami)
Erittäin nopea ja rajusti työskentelevä kilpa- ja safarijohtajani. Neela on juossut tiimissäni kaikki sprintti- ja md-kisat kaudesta 2013 alkaen.

Born 12.9.2010
Lonkat/HD A/A
LTV0 (LUW0)
SP0 (spondylose free)
Eyes healthy
20kg 56cm

Working results: FIN KVA SM-REK-6-15 SM-REK-6-17
REKÄ-JOH1 58/60p, SM-REKÄ-JOH-19 59/60p
The Finnish champion of SP6 RNB 2015, SM-REK-6-15, REK1, best siberian husky team
The Finnish champion of SPU RNB 2017, REK1, best siberian husky team
Gold Rush Run 2017 mid distance (2x47km) SM-REK-6-17, REK1, best siberian husky team
Ukkohalla mid distance race 2017: REK1
Ruuhirod mid distance race 2015: best siberian husky team
World Champions in Italy DS2 RNB 2013 5th place
SOC champion of SP4 RNB 2013, best siberian husky team
Jämi syysajot 2013, SP8, REK1, best siberian husky team
Show results: EH (very good)

Mother of our S-puppies (2014) and Music-puppies (2015).

Neela, koira joka valitsi minut Tämän koiran tie meille oli monivaiheinen. Neela asui pentu- ja nuoruusajan isossa safarikennelissä josta sen oli tarkoitus siirtyä vähitellen työkoiraksi. Kaikessa omituisuudessaan tämä persoona ei kuitenkaan koskaan tuntunut sopeutuvan isoon laumaan. Se oli aktiivinen karkailija (tuli yli tarhoista, söi pannat, karkasi ketjusta, osasi avata pistoolilukot…). Koira oli myös pidättyväinen ihmisiä kohtaan, sen käsittely ja kouluttaminen olivat hankalaa.

Nuorella koiralla oli myös hirmuisesti virtaa ja kun sitä ei otettu mukaan töihin, virta vain kasvoi ja kasvoi. Neela oli ”vapaa sielu” jota ei oikein kukaan pystynyt käsittelemään. Eräänä syksyisenä päivänä Neelan maailma muuttui kun otin sen viikoksi matkaani Louen koirakoulutuslinjalle sosiaalistumaan. Ajatuksena oli vähän kouluttaa koiraa ja näyttää sille elämää tarhan ulkopuolella. Ilmeisesti tämä vaihtelu oli Neelan päässä ”parasta mitä se oli koskaan kokenut”, sillä siitä päivästä lähtien Neela olisi aina tahtonut mukaani tarhalta! Se huusi ja riehui tarhan ovella aina kun näki minun menevän ohitse! Minusta tuli Neelalle ihminen johon se luotti. Meni kuitenkin vielä puoli vuotta ennen kuin sain puhelinsoiton minkä seurauksena tarjouduin ostamaan Neelan lopullisesti itselleni. Neela on asunut luonani maaliskuusta 2012 lähtien.

Neela on koira jota monikaan ei ehkä ymmärrä, mutta kun on kerran nähnyt silmissään tilanteen jossa koira ensimmäistä kertaa pääsee juoksemaan vapaana pellolla, ymmärtää millainen koira voi olla kun sen elämän tarkoitus on juosta, juosta ja juosta! Sitä iloa ja intohimoa en unohda koskaan! Enkä myöskään sitä katsetta millä tämä koira kertoo minulle miten onnellinen on joka päivä saamastaan uudesta mahdollisuudesta! Minulla oli intuitio, että kun tämän koiran saa toimimaan yhdessä ihmisen kanssa niin mahdollisuudet ovat rajattomat! Kaksi vuotta myöhemmin istun tässä ja totean intuition osuneen oikeaan! Vuosia myöhemmin on vaikea enää muistaa näitä hankalia alkuaikoja. Nykyään Neela on koko kennelini rauhallisin ja hyvähermoisin koira. Neela on periyttänyt erinomaista hermorakennettaan, avoimuuttaan ja leikkisyyttään kaikille jälkeläisilleen ja on kennelini arvokkaimpia jalostuskoiria.

Neela on juossut tähän mennessä mm. keskipitkän matkan voittoja Suomessa, sprintin Pohjoismaiden mestariksi, pari Suomenmestaruutta sekä 5. sijan MM-kisoissa kahden koiran kickbike-luokassa! Siitä tuli käyttövalio keväällä 2015, elämäni ensimmäinen ja varmasti ikimuistoisin! Neela on koira, jonka en ole koskaan vielä nähnyt löysäävän liinaa sekunniksikaan, se menee aina täysillä ja antaa kaikkensa! Neelasta on kovaa vauhtia tulossa minulle elämäni koira!

FI KVA SM-REKÄ-JOH17 SM-REK-6-15 SM-REK-6-17 SM-REK8-18 Susitievan Oliviini
(Tullatuulen Ystävä x Tullatuulen Jack)
Leader female. In my race team

Born 4.7.2011
Eyes healthy
17kg

Working results: REKÄ-YLE1 60/60p, REKÄ-JOH1 57/60p SM-REKÄ-17
Useampi REK1-tulos md-ja sprinttimatkoilta,
3kpl Suomenmestaruuksia RNB-luokissa:
The Finnish champion of SP6 RNB 2015 SM-REK-6-15, REK1
THe Finnish champion of SP8 RNB 2016, REK1
The Finnish champion of SPU RNB 2017, REK1
Gold Rush Run 2017 mid distance, SM-REK-6-17, REK1
Show results: EH (very good)

Oliviini on kevyt ja todella nopea koira joka on pikku hiljaa kehittynyt kisakoiraksi ja safarijohtajakseni. Oliviini on todella kestävä ja erittäin hyvärakenteinen narttu. Se on kennelini ahkerimpia koiria ja työskentelee melkein kaikki työpäivät kaudessa koska se ei tunnu ikinä väsyvän. Luonteeltaan Oliviini on kohtalaisen kova narttu, rauhallinen, riittävän hyvähermoinen, hieman pidättyväinen/epävarma joka ei näy päällepäin mutta sen huomaa paineistavissa tilanteissa. Laumassa helppo koira.

U-pentueen emä (Mother of our U-puppies 2016)

FIN KVA Susitievan Heluna
(Tullatuulen Willa x Sumu Usvan Barokki)
Leader female
Born 20.10.2010
19kg, 55cm,
eyes ok
Working results: REKÄ-JOH1 54/60p.
Ukkohalla mid distance race (70km) REK1
Show results: EH (very good)
Mother of our N-puppies

 

Unna, prinsessa Unna on ensimmäinen valjakkokoirani. Unnasta tuli jo alle vuotiaana minun luottojohtajakoira. Koira jonka tunnen kuin omat taskuni. Unna ei ole niin nopea kuin muut johtajani mutta sen älykkyys ja erittäin voimakas miellyttämishalu tekevät siitä tärkeän työkoiran. Unnan ansioista olen selvinnyt lukuisista hankalista tilanteista reittien varrella. Pari kertaa valjakkoni on karannut ilman minua ja Unna on käskystä kääntänyt valjakon takaisin. Unna on johtaja jota saa ohjattua avoimella kentällä, siirreltyä metrin sinne tai tänne, johtaja joka kääntää umpihankeen uralta ja joka raivaa umpisia reittejä silloin kun muut koirat eivät suostu sitä tekemään. Koira joka varmaan kiipeäisi puuhun takiani. Aikamoinen koira siis.

Unna on luonteeltaan kuin palveluskoira. Se ottaa kontaktia koko ajan ja haluaisi tehdä temppuja ja kulkea kanssani joka paikkaan. Unnan ehdottomasti parhaat ominaisuudet ovat mielestäni uskomattoman hyvä hermorakenne sekä kohtalainen kovuus jonka ansiosta se kestää paineistaviakin tilanteita. Unna rakastaa ihmisiä aivan älyttömyyksiin asti ja on usein turistien suosikkikoira!

SM-REK-6-17 SM-REK-8-18 Soul’n mate Seita
(FIN KVA SM-REK-6-15 Tullatuulen Neela x Tullatuulen Hank)
In my race team, leader female
Born 8.3.2014 (S-puppies)
18kg
Silmät terveet (eyes ok)

Working resuts: REKÄ-JOH2, REKÄ-YLE1, REK1 useammasta md-ja sprinttikisasta.
The Finnish champion of SP8 RNB 2016, best siberian husky team
The Finnish champion of SPU RNB 2017, best siberian husky team
Gold Rush Run mid distance race 2017, SM-REK-6-17, REK1, best siberian husky team
Ukkohalla mid distance race 2017, REK1
Show results: ERI (excellent)

Seita on erinomainen rakenteelta, kevyt, pitkärunkoinen ja pitkäraajainen. Minun silmään se kaikista kaunein koira 😉 Kestävä koira etenkin lämpimillä keleillä keveytensä ja lyhyen turkkinsa ansiosta. Kennelini nopeimpia koiria ja tekee johtajan paikalla todella paljon vauhtia koko tiimiin  Juoksi supersuorituksen johtajana Gold Rush Run 2017 tehden täydelliset ohitukset mennen tullen vastaantulevistakin valjakoista ja piti hurjan vauhdin kisassa etenkin ekana päivänä, Tästä titteli SM-REK-6-17.

Luonteelta erittäin avoin, kontaktihaluinen, hyppää syliin aina kun menen tarhaan, hyvähermoisimpia koiria joita olen koskaan omistanut, laumassa sosiaalinen. Syö ja juo hyvin, voisi olla vähän ahneempi. Oli nuorena vähän häiriöherkkä .mutta sivuille vilkuilu jäänyt pois kokonaan ja johtaja tästä tytöstä sitten kuitenkin tulikin ja upea sellainen.

Juoksee MD- ja sprinttikisatiimissäni johtajana/vauhtiparissa.

Tulevaisuuden jalostusnarttu.

Soul’n mate Seela
(FIN KVA SM-REK-6-15 Tullatuulen Neela x Tullatuulen Hank)
Leader. In my race team
Born 8.3.2014 (S-puppies)
18kg
Silmät terveet (eyes ok)

Working results: REK1 md- ja sprinttimatkoilta.
Ukkohalla mid distance race 2017, REK1
The Finnish Champion of SPU RNB 2017, best siberian husky team
Gold Rush Run mid distance race 2017, REK2 (team Anne Kiijärvi)
Show results: ERI (excellent)

Seela on uusi nuori johtajakoirani jolla erinomainen rakenne. Seela aloitti johtajana 10kk iässä täysin keskittyneenä työhönsä ja juoksi ensimmäiset kisansa johtajana vain 1,5-vuotiaana. Nopea koira joka muistuttaa paljon emäänsä Neelaa. Luonteelta pehmeä, hyvähermoinen, rauhallinen, avoin koira joka todella helppo laumassa. Juossut kisoja johtajana mutta aavistuksen liian pehmeä, itsevarmempi johtaja kotona. Syö ja juo hyvin.

Husky Heart Ashoka
(Alka-Shan Jacky Kennedy x SE(POLAR)CH IGAIS TASSAR AMURTIGERN TAITAZ)

Import from Denmark
Born 11.5.2017
Silmät terveet/Eyes clear
Working results: REK2 (SP8)
Show results:

 

Kuurametsän Ma Bear
(Snow Action’s E’Eowyn x Framgang Isbjörm)

emä Saksan tuotnti, isä Ruotsin tuonti
Born 1.8.2017
Working results: REK2, REKÄ-YLE1
Show results: