Siberian Huskies – litters

Soul’n mate kennelissä on 10 siperianhuskypentuetta

Kennel Soul’n mate pentueet

A LITTER

Husky Heart Ashoka Soul’n mate Xbox

s.  12.6. 2022 5n + 2u

Soul’n mate Axe
Soul’n mate Arrow
Soul’n mate Askja
Soul’n mate Ayasha
Soul’n mate Amelie
Soul’n mate Arwen
Soul’n mate Aura

 

Tanskasta hakemani narttupentu ”Inca” joka on sukutaululta Saksalaisia Alka-Shan linjoja ja isän puolelta Ruotsalaisia LD-koiria. Tanskassa vierailu oli maaginen kokemus, sillä tämän kennelin koirat olivat hermorakenteeltaan jotakin aivan eri luokkaa mitä olen Suomessa tottunut näkemään. Niin on myös Incan kohdalla. Sen luonne on kultaa. Muutaman epäonnistuneen, vähän turhankin tittelihakuisen astutusyrityksen jälkeen palasin ”back to basics” eli oman kotipihani uroksiin ja tuloksen siitä hyvin nopea astuminen ja kauan odotettu pentue omasta nuoresta high drive-kisajohtajastani Ahmasta.

Täysi ulkosiitospentue joka tuo toivottua uutta verta omiin linjoihini. Isä on 3-vuotias puhdas Tullatuuli-linjainen koira joka on kolmatta sukupolvea omia kasvattejani.

 

Z LITTER

Soul’n mate Yötön Yö Soul’n mate Ukkonen
2 females + 2 males
s. 2021

Soul’n mate Zorro
Soul’n mate Zalmiakki
Soul’n mate Zuklaa
Soul’n mate Zero

Kokeilumielessä pentue omista ahkerista työkoirista. Ukko on ollut yksi tunnollisimpia työkoiriani ja aivan äärimmäisen sosiaalinen koira joka haluaa aina töihin.  Toiveissa periyttää helposti käsiteltäviä jälkeläisiä. Narttu Hattara on Y-pentueeni johtajakoira, tässä pentueessa on koko 10 pentua huippu yksilöitä.

 

Y-litter

Kuurametsän Ma Bear x SM-REK-6-17 SM-REK-8-18 Lumikiisan Delta Demon

5 males + 5 females
Born 30.8.2019

Soul’n mate Yhden illan juttu
Soul’n mate Ysimillinen
Soul’n mate Yksinäinen susi
Soul’n mate Ydinvoima
Soul’n mate Ydintalvi
Soul’n mate Yhdeksän elämää
Soul’n mate Yksi ylitse muiden
Soul’n mate Ystävänpäinä
Soul’n mate Yllätys
Soul’n mate Yötön yö

Ulkosiitospentue nertusta jonka ostin Joonas Männiköltä (Saksalaisia käyttölinjoja). Narttu on vasta 2.vuotias mutta se osoittautui jo heti ensimmäisellä työkaudelllaan aivan huippukoiraksi, juosten koko kauden minulla johtajana. Tämä sippe pystyi juosta myös alaskanhusky kisatiimini kanssa kaikki treenit läpi joten yhdistettynä erittäin nopeaan pyöräkoiraani Demoniin (kennel McAhon taustaisia koiria) uskon näistä saattaa tulla erittäin nopeita ja kivoja kisakoiria.

 

Kuurametsän Ma Bear

Lumikiisan Delta Demon

X-litter

Soul’n mate Seela x SM-REK-6-17 SM-REK-8-18 Lumikiisan Delta Demon

5 males + 2 females
Born 22.3.2019

Soul’n mate Xperia
Soul’n mate Xenia
Soul’n mate XXL
Soul’n mate Xbox
Soul’n mate Xtreme
Soul’n mate Xray

Back to basics eli muutaman kokeilun jälkeen palasin takaisin 75% Tullatuuli-linjaiseen pentueeseen. Päädyin käyttämään ihan omia tuttuja koiriani, joiden emänä käytin koko kennelini hyvähermoisinta ja rauhallisinta narttulinjaa jonka tunnen kauttaaltaan. Pentue on erinomaisesti rakentuneita, hyvä karva, hyvä koko, erittäin tasainen pentue ulkoisesti (sukusiitos). Yksi pentu lopetettu ennen rekisteröintiä kohtalaisen voimakkaan purentavian takia. Luonteelta osa hieman arempia kuin aikaisemmat pentueeni ovat olleet. Liekö tullut isän puolelta tämä. Yhdellä pennulla operoitu reisiluu murtuma 5kk ikäisenä. Koko pentue jäi itselleni työkoiriksi.

 

Soul’n mate Seela

Lumikiisan Delta Demon

W-litter

Soul’n mate Uskollinen x Lumikiisan Delta Demon

1 male
Born 26.12.2017

Soul’n mate Wäinö

Pentue on vahinkoastuminen, ei jalostukseen.

 

V-puppies

SM-REK-6-17 Lumikiisan Epsilon Enya x Soul’n Mate Nuuk

3 males + 1 females
Born 21.11.2016

Soul’n mate Venla
Soul’n mate Viski
Soul’n mate Velho
Soul’n mate Varg

Todella isokokoisia koiria, vähän jo rajalla että alkavat olla hitaita, mielummin ravityyppisiä, eivät pysy vauhdissa laukassa. Ei tullut kisatasoisia koiria mutta ovat työkoirina olleet ihan ok. Luonteelta avoimia koiria, voisi olla parempi hermorakenne ja osa koirista on liian kovia, ominaisuus joka tekee koirista laumassa vaikeita käsitellä. Urokset stressaavat narttujen juoksuista häiritsevän paljon. Pentueen paras koira on johtajana toimiva narttu Venla jonka omistaa Marjukka Lehtimäki.

 

Lumikiisan Epsilon Enya

Soul’n mate Nuuk

U-puppies

SM-REK-6-15 Susitievan Oliviini x Soul’n Mate Nuuk

3 males + 2 females
Born 21.6.2016

Soul’n mate Uskollinen
Soul’n mate Uniikki
Soul’n mate Ukkonen
Soul’n mate Unikeko
Soul’n mate Uhkarohkea
…..

Ulkonäöltä erinomaisen kokoisia ja näyttelyissäkin menestyineitä koiria. Vilkkautta tuli vähän liikaa, muuten mukavan sosiaalisia, miellyttämishaluisia, erittäin ahneita ja laumassa sosiaalisia koiria. Johtajakoiria ei tullut yhtäkään valitettavasti vaikka emä onkin ollut yksi huippujohtajistani. Tähän pentueeseen tuli jonkin verran terveysongelmia joten olen kastroinut kaikki urokset ja jätän pentueen pois jalostuskäytöstä.

 

Susitievan Oliviini

Susitievan Oliviini

Soul’n mate Nuuk

”Music”-puppies

FIN KVA SM-REK-6-15 Tullatuulen Neela x SM-REK-4-15 Lumikiisan Beeta Myrsky

6 males + 3 females
Born 18.7.2015

Soul’n mate Jazz
Soul’n mate Funk
Soul’n mate Soul
Soul’n mate Punk
Soul’n mate Trance
Soul’n mate Reggae
Soul’n mate Hiphop
Soul’n mate Rock
Soul’n mate Drum’n’bass

Music-pentue on selvästi heikompi Neelan pentueista. Tässä pentueessa ei esim. ole yhtäkään johtajakoiraa. Koirat ovat kyllä ulkonäöltä oikeinkin kivan näköisiä mutta luonteelta ylivilkkaita ja eivät keskity kunnolla työntekoon vaan ympäristö kiinnostaa enemmän. En tykännyt urosvalinnasta tässä pentueessa enkä aio jatkaa näitä koiria jalostukseen vaikka useammalla näistä onkin SM-REK-titteli.

T-puppies

SM-REK-6-09 Tullatuulen Ystävä x Tullatuulen Eero

Soul’n mate Tulla 
Soul’n mate Tuuli 

Born 31.8.2014

T-pentue oli epäonnistunut pentue, molemmilla koirilla oli ongelmia suoliston kanssa ja ne jäivät hyvin pienikokoisiksi. Epäilin syyksi liian isoa sukusiitosastetta. Molemmat ovat jouduttu lopettamaan suht nuorena. Luonteeltaan koirat olivat sosiaalisia, avoimia ja rauhallisia koiria, isänsä Eeron ja isosiänsä Jamin kaltaisia.

S-puppies

FIN KVA SM-REK-6-15 Tullatuulen Neela x Tullatuulen Hank

Soul’n mate Sasu
Soul’n mate Sohvi
Soul’n mate Seita
Soul’n mate Seela
Soul’n mate Sisu
Soul’n mate Saku
Soul’n mate Sälli

Born 8.3.2014

S-pentue on ollut kokonaisuudessaan paras tähän asti kasvattamistani pentueista. Kaikki koirat ovat pitkäraajaisia ja kevyitä, ulkomuodoltaan isänsä Hankin tyylisiä. Pentueesta 6kpl jäi omaan kenneliini työkoiriksi. Johtajia näistä tuli Seita, Seela ja Sasu. Yksi uros Saku ”Thor” asuu Sarianne ja Jyri Pylvänäisen luona ja kisaa sprinttimatkoilla. Luonteeltaan S-pennut ovat kennelini hyvähermoisimpia koiria, ominaisuus jota itse arvostan työkoirissa suuresti. Ne ovat kaikki avoimia, erittäin leikkisiä ja toimintakykyisiä erilaisissa testeissä mitä olen niille tehnyt. Ne ovat helppoja työkoiria eivätkö koskaan stressaa mitään. Erittäin sosiaalisia koiralaumassa, eivät koskaan haasta riitaa.

S-puppies are very good litter in general. They look like their father, Hank with long legs and light body. They also have very good structure. They are very calm and easy dogs with extremely good nervous. They are social and playful dogs and not afraid of anything or any place I have tested this far. Very easy at work and never fight with other dogs. Six of these puppies live in my kennel as safari and racing dogs and one male ”Saku” lives in a family Pylvänäinen as a sprint race leader.

FI KVA Tullatuulen Neela

Tullatuulen Hank

N-puppies

FI KVA Susitievan Heluna x SM-REK-6-09 Polar Speed Luhta

Soul’n mate Nuuk
Born 4.10.2012

Nuuk on ensimmäinen meillä syntynyt pentu ja siksi tietenkin minulle hyvin tärkeä. Nuuk on minulla itsellä työkoirana ja juoksee minun md-kisatiimissä sekä lähes päivittäin omassa opasvaljakossani. 

Nuuk is the first puppy born in my kennel and therefore of course a very special one.