White shepherds – females

KOTONA ASUVAT NARTUT:

SIJOITUSNARTUT/MUUT NARTUT:

HK3, JK3, EK3, VK1, FH1, TK3, RTK2, RH-T A, BH, AD, REKÄ-YLE1 Born To Win White Oodi
dam: RH-E FL, KK1 Joulumaan ArcticOodiLucia
father: IPO3, FH1, BH, Gringo of White Finess

Born: 24.9.2011
56cm 30kg
HD C/C ED 0/0
LTV1, SP0 (spondylose free)
DM N/N (normal)
MDR1 (+/+)
Eyes: healthy/RD (not affecting for breeding)

Show results: ERI (excellent)

Working results: HK3, JK2, EK2, VK1, FH1, TK1, RTK1, BH, AD, REKÄ-YLE1
HK3 (rescue&search class 3). Kilpailee haun voittajaluokassa
JK3 (tracking class 2). Kilpailee metsäjäljen voittajaluokassa.
FH1 (FH tracking). Kilpaillut peltojäljen voittajaluokassa.
EK3 (etsintäkoe voi luokka). Kilpailee etsintäkokeen voittajaluokassa.
VK1 (viestikoe alokasluokka)
PERA A (RH-T A, pelastuskoirien raunioetsintäkoe hyv)
BH (käyttäytymiskoe hyväksytty)
AD (kestävyyskoe hyväksytty)
TOKO TK3, (obedience class 2). 
Rallytoko RTK2 (rally obedience first class)
REKÄ -YLE1 (rekikoirien käyttökoe/erinomainen, sleddog working test/excellent)
Metsäjäljen piirinmestari 2019 ykköstuloksella
Henkilöetsinnän rotumestari 2015
Suomen valkoinenpaimenkoirayhdistyksen Vuoden PK-KOIRA 2017 & 2018
Rallytoko joukkuekultaa rotumestis 2018
Osallistuimme PK SM-kisoihin Lahdessa 2019 lajina metsäjälki
 

Luonnetesti/character test: 189p. laukausvarma

Toimintakyky +2, hyvä
Terävyys +3, kohtalainen
Puolustushalu +3, kohtalainen
Taistelutahto +2, kohtalainen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, avoin

Pedigree:

Father: IPO3, FH1, BH Gringo Of White Finess

Video: Gringo IPO3 B obedience
Video: Gringo IPO3 C

Mother: RH-E, KK1 Joulumaan ArcticOodiLucia

Oodi teki minuun suuren vaikutuksen jo ensimmäisten yhteisten päiviemme aikana. Tämä pentu oli todella rohkea ja sosiaalinen. Se pussasi kaikkien naamat ja lähti usein taaprtamaan ventovieraiden ohikulkijoiden matkaan. Oodi ei ole koskaan epäillyt tai väistänyt ketään ihmistä. Se on todellakin täysin avoin ihan kaikille ihmisille, lapsista vanhuksiin. Kuin omistaisi ”kultaisennoutajan”

Vasta Oodin tultua taloon ymmärsin todella millainen on hyvähermoinen ja täysin varma koira. Oodi on koira jollaista ei ehkä toista kertaa enää samalle ihmiselle elämässä tule joten aion nauttia sen kanssa elämisestä viimeiseen asti täysillä.

Oodia etsiessäni kävi ilmiselväksi että halusin harrastuskoiran, jolla olisi enemmän moottoria touhuta. Sellaisen sainkin, ja sitten vähän enemmänkin. Oodia voi verrata aktiivisuudeltaan, saalisvietiltään ja taistelutahdoltaan mihin tahansa käyttölinjaiseen palveluskoirarotuun. Useat treenikaverini ovat sanoneet etteivät ole ikinä aiemmin nähneet tällaisella moottorilla varustettua valkoistapaimenkoiraa. Sillä on erittäin suuri taistelutahto ja saalisvietti, kokeessa se on mielummin ylivireessä tai sen viettitasoa joutuu laskea, ikinä se ei laahusta tottiksessa perässä ja kestää kilpailla peräkkäisiä päiviä tai viikonloppuja putkeen.

Oodi on koulutettu lähes täysin saalisviettiä hyödyntäen ja sen viettikestävyys on erinomainen. Se ei paineistu koetilanteista eikä ole edelleenkään lähes 7 vuoden iässä näyttänyt mitään kyllästymisen merkkejä kilapilemiseen. Oodi on koiralaumani hyvähermoisin koira ja kotona se onkin täysin rauhallinen. Ulkona se juoksee ja liikkuu miltei koko ajan mutta sisällä se vain nukkuu. Ei ikinä ääntele piippaa, ei ramppaa ihmisen perässä eikä läähätä. Oodi on jonkin verran ohjaajapehmeä koira joka tulee huomioida koulutuksessa mutta se ei ole missään nimessä ”liian pehmeä”. Oodilla ei ole ns. huonoja päiviä. Jos jotakin huonoa koirasta pitäisi keksiä niin se ei ole maailman älykkäin koira, enemmän sellainen kaahaaja, toistoja joutuu tehdä jonkin verran enemmän oppimiseen.

Oodia on koulutettu tavoitteellisesti useisiin eri lajeihin. Se on vietikkyytensä puolesta parhaimmillaan nimenomaan PK-tottiksessa jota se rakastaa yli kaiken. Se palkkautuu juoksemisesta ja nauttii lajeista joissa voi käyttää fysiikkaa kuten viesti ja haku. Oodi on kilpaillut myös FH-jäljellä, metsäjäljellä, etsintäkokeessa, pelastusrauniokokeessa, tokossa, rallytokossa sekä valjakkoajossa. Oodi on käynyt myös joitakin kertoja IPO-treeneissä koiran ominaisuuksien hahmottamisen takia. Talvella Oodi toimii työkoirana huskyjen kanssa oman yritykseni huskysafareilla vetäen turisteja. Oodi on hyvärakenteinen, erittäin lihaksikas ja pienen kokonsa takia hyvin kestävä/nopea paimen joka kykenee suoriutumaan fyysisesti käyttölinjaisten huskyjenikin kanssa.

Oodi on täysin terve koira eikä se ole ikinä käynyt eläinlääkärissä rokotusten lisäksi. Lonkat C/C nivelien löysyyden takia. Kuvattu uudelleen 5-vuotiaana eikä edelleenkään merkkejä nivelrikosta tai selän spondyloosista eikä oireile ikinä vaikka juoksee huskyjen kanssa satoja kilometrejä vetotreenejä vuosittain.

Oodi on todella varma koira lasten kanssa, välinpitämätön toisia koiria ja eläimiä kohtaan. Ei minkäänlaista riistaviettiä. Ei ääniarkuutta.

On hyvin vaikea sanoa mitä tässä koirassa haluaisin muuttaa. Se on super helppo koira jos vaan järjestää sille tarpeeksi aktiviteettia elämään.

Oodilla on kaksi  pentuetta I-pennut 2016 ja J pennut 2018. Oodi on periyttänyt jälkeläisilleen saalisviettiä, avoimuutta, hyvähermoisuutta sekä äänivarmuutta. Ne ovat pienikokoisia, lyhytkarvaisia ja kohtalaisen hyvärakenteisia ei mitään super näyttelytähtiä mutta kuitenkin rakenteelta toimivia koiria. Jälkeläiset näyttävät olevan myös samanlaisia ikiliikkujia eli nauttivat juoksemisesta ja tarvitsevat melko paljon liikuntaa muutoin ne saattavat pistää kämpän remonttiin. Eivät kuitenkan ole ylivilkkita vaan osaavat rauhoittua arjessa.

BH Soul’n Mate Jewel ”Huippu”
(Born To Win White Oodi x White Ice Wolfs Eat My Shorts)

Born: 21.3.2018
HD ED
Eyes
mdr1 +/+

Working results:
BH
Rally toko alo hyv (rally obedience novice class)
 
Show results:

Huippu on erittäin avoin, rakastaa kaikkia ihmisiä, hyppii kaikkien vastaantulevien syliin, koirasosiaalinen. Erittäin kova saalis ja taistelutahto kuten koko pentueella. Erittäin aktiivinen ja nopea koira tottiksessa. Miinuksena lievä ylivilkkaus mutta harjoitusten myötä fokus alkaa löytyä oikeaan tekemiseen eikä purkaudu enää ympäristöön. Fysiikalta äärimmäisen nopea koira joka rakastaa vetämistä ja toimii hyvin valjakkokoirana huskyjen seassa. Normaali toimintakyky, ei pelkää mitään. Äänivarma. Tästä pentueesta ehkä myös ulkomuodoltaan nätein koira.

Huippu on ominaisuuksiltaan äärimmäisen hieno harrastuskoira, joten päätin ostaa se itselleni takaisin pentuajan jälkeen, se oli liian aktiivinen koira pelkäksi seurakoiraksi ja tuhosi asuntoa. Nuoren koiran kanssa olemme opetelleet nyt ensin arjen elämää uusin säännöin ja tutustumme toisiimme. Kesän aikana tarkoitus laittaa treenaamiseen isompi vaihde päälle, todennäköisesti teen tästä koirasta hakukoiran koska koira on äärimmäisen sosiaalinen ja erittäin nopea liikkeinen maastossa ja sille on helppo rakentaa vietikäs tottis. Kilpailemme todennäköisesti satunnaisesti myös rallytokossa ja tokossa.

BH Soul’n Mate Jyasna
(Born To Win White Oodi x White Ice Wolf Eat My Shorts)

Born: 21.3.2018
HD ED
Normaali purenta
Eyes
mdr1 +/+

Asuu sijoituskodissa Henna Nyman

Working results:
BH
 
Show results: VG
 
 

Jasna muistuttaa hyvin paljon emäänsä Oodia. SIllä on erittäin suuri taistelutahto ja se rakastaa kaikkia ihmisiä yli kaiken. Erittäin ahne ruoalle ja hyvä käyttämään nenää. Pentuajan testeissä oli koko pentueen rohkein narttu, täysin alustavarma ja hyvä toimintakyky.

Jasna on yhteisomistuskoira kennel Any Man’s kanssa. Koiraa treenataan FH-jäljelle, metsäjäljelle sekä hakuun. Jasnalla on erittäin hieno tottis, jonka voima on poikkeuksellista tässä rodussa.

Jasnalle on suunnitteilla pentue mikäli koira on luustokuvissa terve.

Soul’n Mate Junglebook ”Piiska”
(Born To Win White Oodi x White Ice Wolfs Eat My Shorts)

Born: 21.3.2018
HD ED
Eyes
mdr1 +/+

Working results:
rally toko alo 99p
 
Show results:
 
 

Fysiikalta erittäin nopea, ketterä, kevytrakenteinen, pitkäraajainen koiranalku. Ihmisiä kohtaan välinpitämätön, ei mene oma-aloitteisesti hakemaan kontaktia mutta ei myöskään väistele koskemista. Piiskalla on valtavan suuri saalisvietti, taistelee ja ravistelee ja sillä on erinomainen, luja puruote. Yhtä kiihkeä leikkijä kuin emänsä Oodi. Voisi olla vähän ahneempi syömään mutta yleisesti koiralla on erittäin hyvä koulutettavuus. Koiran pieni heikkous on tällä hetkellä pehmeys ja toimintakyky mutta toisaalta Piiska on kotona niin ison lauman nuorin koira että se on jäänyt hyvin lapsen tasolle ja kehittyy henkisesti erittäin hitaasti.

Piiskan kanssa puuhastellaan rauhalliseen tahtiin eri harrastuksia. Voimakkaan saalisvietin ja koiran nopeuden takia kiinnostaisi PK-viesti. Ongelmana kuitenkin tällä hetkellä ääniarkuus joten voi olla että tästä koirasta ei ole PK-lajeihin. Käymme myös ihan omaksi iloksi vinttikoirien maastojuoksutreeneissä koska koira rakastaa täysiä juoksemista. Kisannut rallytokossa.

JK3, BH, RTK4 Soul’n Mate Illusia ”Akka”
(Born To Win White Oodi x IPO3 IRON De L’Esprit Du Sud)

Born: 19.7.2016
HD A/A ED 0/0, LTV0, no spondylosis (back free)
58cm, 23kg
Normaali purenta, yksi P3 puutos
Eyes ok (mRD, ei vaikuta jalostuskäyttöön)
mdr1 +/+

Asuu sijoituskodissa Mia Thel, Laihia

Working results:
Rallytoko RTK4 (rally obedience highest class)
Rallytoko rotumestari 2018
TOKO EVL1 (obedience class 3)
BH Hyväksytty
JK3 (tracking class 3)

Show results:
ERI, SERT (excellent)

MH luonnekuvaus suoritettu
Pentue 2019 K-pennut

Kevyt ja pienikokoinen, lyhytkarvainen, ketterä ja fysiikalta erittäin nopea narttu joka rakastaa juoksemista. Luonteelta yltiöavoin, tunkee kaikkien ihmisten syliin. Vilkas mutta sisällä rauhoittuu hyvin. Hyvähermoinen ja varma uusissa paikoissa.

Erittäin voimakas saalisvietti kuten emällään. Taistelutahto kohtuullinen voisi olla ehkä vielä raivokkaampi. Sopivasti kovuutta, ei ole liian pehmeä mutta on melko itsenäinen ja siksi jonkin verran haastava kouluttaa, voisi olla miellyttämishaluisempi ja paremmin ohjautuva ja jonkin verran taistelutahtoisempi kaikessa mitä tekee. Ei ääniarkuutta.

Akka on kilpaillut jo alle 2-vuotiaana rally-tokon ja TOKO voittajaluokassa sekä PK-jäljellä. Akka oli sijoitusnarttuni ja sillä on yksi pentue (K litter 2019).